CHP Milletvekili Adayı Bucak Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Adayı Ali Murat Bucak Siverek'te görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi.

 CHP Milletvekili Adayı Bucak Gazetecilerle Bir Araya Geldi
İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Çelebi Otel'de bir araya gelen Bucak gazetecilerle 7 Haziran genel seçimleri ile ilgili istişarede bulundu.

       Bazı gazetecilerin merkez sağdan, CHP gibi bir partiye geçişiniz ile ilgili vatandaşlarda bir şaşkınlık oluştu bu konuda sizin düşünceleriniz nedir sorusu üzerine Bucak şunları kaydetti. "Arkadaşlar bu konu ile ilgili daha önce CNN Türk'te katıldığım bir programda da belirtmiştim. Merkez sağın birleşmesi gereken yer CHP'dir dediğim zaman bazı haber kaynakları ''ilginç açıklama" diye haberi servis ettiler. Ancak biz fikirlerimizle birlikte CHP'ye geçtik. Demokratik siyaset yapacağımız tek parti CHP olduğu için şuanda CHP'den aday gösterildim. Demokrasinin gerekliliklerinin Türkiye siyasetinde sadece CHP'de olduğunu görmeniz mümkün. Kendi kabuğunu değiştiren CHP'de en bariz örnek Türkiye'de Milletvekili adaylarının % 85'i ön seçimlerle belirlendiği bir siyasi parti gösterebilir misiniz? Diğer partilerin listelerine bakın bazıları hariç diğer adaylar merkezin belirlediği adaylar"


ŞANLIURFA'YI KUCAKLAYAN LİSTE CHP'NİN LİSTESİDİR

      Bir gazetecinin Şanlıurfa'da açıklanan partilerin listeleri ile ilgili sorusuna ise Bucak şöyle cevap verdi. "Tabi her siyasi partinin adayına saygımız var, temennimiz bunun bir demokrasi şöleninde geçmesi ama AKP ve HDP listelerine baktığınız zaman mesela AKP listelerinde uygulanan teamül yoklamaları, STK oylamaları ve teşkilat değerlendirmeleri ile açıklanan aday listesine baktığınız zaman bir biri ile tamamen ters düşen ve merkezin belirlediği adaylarla bölgenin dokusunu bilmeyen Milletvekili aday listesi görüyoruz. Bu adayların Şanlıurfa'ya ne kadar yararı olacağını siz düşünün" dedi.

CHP'NİN EKONOMİK VAATLERi UÇUK DEĞİL

     CHP'nin açıkladığı seçim beyannamesinde emekliler ve diğer ekonomik vaatlerin imkansız olmadığını savunan Bucak şöyle devam etti. "Emekli maaşının 1500 TL'ye çıkarılması, yılda iki ikramiye, çiftçiye mazotun 1.5 liraya verilmesi gibi her bir projenin maliyetinin ve kaynağının ne olduğu sorusuna ise, şöyle yanıt verdi:
      "Bu tartışmalara girmek istemiyorum. Onlar çok net olarak gösterilecektir. Ama ortalama ulusal geliri 800 milyar dolar olan bir ülke; yüzde 2-3'lük kısmını bu tür sosyal projeler, sosyal uygulamalar için ayıramıyorsa; dar gelirlinin soluk almasını sağlayacak mali uygulamalar için yaratamıyorsa, o devletin sosyalliği tartışmalıdır" dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER