15 TEMMUZ 2016 İŞGALE DUR DİYEN DİRENİŞ RUHU VE AYASOFYA

Bu ülkede yaşayanlar her ne olursa olun, hangi ırktan, hangi mezhepten olursa olsun, hiçönemli değildir. Önemli olan bu ülkeden birlikte yaşıyoruz, birlikte sıkıntıları çekiyoruz olmamızdır.Ortak paydamız, Tarihimiz, vatanımız vedevletimizdir. Bunlar ne kadar bağımsız, Özgür, güçlü ve adaletli olursa o kadar güven ve refah içinde yaşayacağız. Bizim gerçek dostlarımız bu topraktan yaşayan ve bu topraktan kardeşliği, sevgiyi ve birlikte yaşamayı bayraklaştıran insanlardır.

​15 Temmuz 2016 Türkiye’nin işgal planları; Türkiye’yi Üst aklın bir eyaleti haline getirmek için yapılan bir işgal ve ihanet hareketiydi. Bu Türkiye’de yaşayan bütün insanlarımızın; Irak’ta Suriye’de ve diğer Müslüman ülkelerde olduğu gibi ne mal ne can ve ne de mekân kalacaktı. Bu ülkenin öznesi olan İslam’ın diriliş ruhunun batının tüm mücadelesine rağmen yok edilmediğinin bir göstergesidir. O diriliş ruhuyla; Dini, vatanı, Milleti ve Allah için gözünü kırpmadan ölüme koşanlar, mükâfatını hiç kimseden beklemiyorlar. Onlar mal ve mülk için yapmadılar. Onlar makam ve mevki için yapmadılar. Onlar özgürce ve inandığı gibi yaşamak için Allah’ın cihat emrini ve Allah’tan mükafat bekleyerek gözü kapalı olarak tankların önüne set oldular, atılan kurşunlara kalkan oldular,düğüne gidercesine ölüme gittiler.

                 Onların o şehit kanı bu toprakları küfrün kirli çizmelerinden kurtardılar. Bağımsızlık ve özgürlüğüne vurmak istediği zinciri kırarak onların boyunlarına geçirmesini sağladılar. İnsanlarımızı asırlarca sürecek boyunduruktan ve kölelikten inançsızlıktan ve paralel dinden kurtardılar. Ey Şehitlerimiz ve Gazilerimiz sizleri ne kadar övsek onun karşılığını veremeyiz. Milli Şairimiz Mehmet   Akif Ersoy’un dediği gibi “Peygamber aguşunu açmış sizi bekliyor”

                Ayasofya’nın açılması İstanbul’u Fetheden,Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilmiş,daha önce den de İslam’ın ibadet mabediydi. Çünkü o gün din yine tevhit diniydi. Bugün de O peygamberi gönderen Yüce Allah” Ali İmran Suresi 19. ayetinde "Şüphesiz Allah katında din İslam’dır “Emir buyurmaktadır.

​Bugün birileri üst aklı sevindirmek için Atatürk’ü kullanarak CHP’yi kışkırtarak,efendilerinden aferin almak istiyorlar. O gün ülke elden gidiyordu. Bağımsızlığımız tehlikeye girmişti.Günkü şartlarda Ayasofya’nın müzeye çevirmesi belki o gün onu gerektiriyordu.

                  Evi olmayan insan nasıl ev içindeki sergi düşünemezse o günkü şartlarla bugünkü şartlar aynı değildir. Bugün uçağımızı ve tankımızı yapmaya başladık, teknolojide daha birçok gelişmeler olacaktır. Birileri diyebilir mi o günkü uçak fabrikasını kapattık bugün de kapatalım. Dediği zaman bende derim ki bu ülkenin ve bu milletin düşmanı ve kiralık kalemisin derim ve bu hakkı kendimde görürüm. Çünkü bu ülke ve millet için yapmayacağımız hiçbir şey yoktur.  

                 Bu ülke ve millet için Allah için can verenlere Rabbim rahmet eylesin, mekânı cennet eylesin, ruhu şad olsun.

YORUM EKLE