21 Ağustos 2008 Perşembe 20:30  siverek te toki çekilişi 01:11  ŞANLIURFA EĞİTİMDE KÜME DÜŞTÜ 01:00  Araç Urfa Plakalı [63) 05:23  Terörist Saldırı: 6 Polis Yaralı 00:14  siverek te kadını Kaleşnikofla Taradılar 00:20  YANAN EVDE BOĞAZI KESİLMİŞ ERKEK CESEDİ BULUNDU 04:15  gülpınar gtv de soruları cevaplandırdı. 03:52  İnanılmaz rekor! 06:59  yeni memur zamları 06:53  Berat (gecesi) kandili nasıl geçirilmeli, ne yapmalı? 06:50  
 Çok Okunanlar
 siverek te kadını Kaleşnikofla Taradılar
 Çok Yorumlananlar
 İnanılmaz rekor!


UFO KAZALARI
Tarihe UFO kazası olarak geçen ikinci olay 1897 yılında adını vahşi batı yla duyuran Teksas ın Aurora kasabasında meydana geldi...


Yıl  1897... ABD deki o zamana dek bilinen en büyük hava olayı rapor edildi. Hikâyeye 19 Nisan 1897 de başladı. Çok yavaş hareket eden tanımlanamayan ancak uzay aracı olduğu iddia edilen bir cisim bir rüzgar değirmenine çarptı ve değirmenin bir kısmını parçaladı.
 
Enkazda yapılan aramada küçük bir uzaylı olduğu tahmin edilen bir vücut keşfedildi. Bulunan uzaylıya "Marslı pilot" takma adı verildi. Enkazın bazı parçalarında kabaca çizilmiş hiyerogliflere benzeyen yazılar ortaya çıkarıldı.

Cismin bulunduğu kasaba halkı yaratığı yerel mezarlıktaki müsait bir yere gömdüler. Bu kaza gerçek ya da yalan kısa bir süre boyunca halk arasında popüler bir konu olarak konuşuldu.
 
S.E. Haydon dan tarafından konuyla ilgili yazılan bir makale o dönemde Dallas Morning News te yayınlandı.

Makalede şunlar yazıyordu:
 
"Sabahın yaklaşık altısı, Aurora da güneş doğmak üzereyken havada bir cisim aniden göründü. Kuzeye doğru ilerleyen cismin bazı mekanizmalarının devredışı kaldığı açıkça görülüyordu.
 
Büyük patlama
 
Saatte 10 ya da 20 mil hızında hareket ediyordu ve yavaş yavaş alçalıyordu. Kasaba meydanının üzerinde salına salına uçan cisim kasabanın yargıcı Proctor un rüzgar değirmenine yöneldi ve korkunç bir patlama meydana geldi. Etrafa cisim ve değirmenden parçalar saçıldı.  
 
Değirmen enkaz haline geldi ve su tankıyla yargıcın çiçek bahçesi de kullanılmaz hale geldi. Cismin enkazında kaza nedeniyle tamamen bozulmuş bir vücut bulundu. Görünen parçalar vücudun bu dünyaya ait olmadığını gösteriyordu."

Bu hikâye üzerine uzun bir dönem bir daha hiç konuşulmadı, ta ki 24 Mayıs 1973 te UPI tarafından yorumlanana kadar... UPI in konuya yer vermesinin nedeni ise 91 yaşındaki Mary Evans ın olayı hatırlaması oldu.
 
Mezarı inceleme çabası

"Teksas mezarlığının kuzeyinde küçük bir mezar var. Bu mezar 1897 yılında bu dünyadan olmadığına kanaat getirilen bir yaratığa ait. Kaynak ise Uluslararası UFO Bürosu. Bu topluluk tanımlanamayan uçan objeler hakkında araştırmalar yapıyor. Grup müdürü Hayden Hewes, mezarın açılması için mahkemeye başvurdu. 

Hikâyenin geri kalanını Hewes anlatıyor: "Mezar metal dedektörlerle kontrol edildi ve üç ayda çeşitli bulgular toplandı. Bu noktada kesin olarak eminiz ki mezarlıktaki bir UFO pilotuydu ve bu dünyaya ait değildi."

Haberin devamı da geldi. Birkaç gün sonra UPI ilk haberi geliştirmek için Aurora dan olayı duyan kişilerle görüştü. 19 yaşındaki bir kız kazayla ilgili konuşurken, "Haber yayınlanana kadar olayı unutmuştum. Ailemin o zamanki üyeleri bu kazaya şahit olmuş, fakat korkularından dolayı olayın üstüne gitmemişler. Anlatılanlara göre bulunan vücut çok küçükmüş ve Aurora mezarlığına gömülmüş.
 
Demire benzeyen ama demir olmayan metal

UPI ın haberlerinin ardından The Associated Press te (AP) haberin üstüne gitmiş. Kuzey Teksas Devlet Üniversitesi profesörleri Proctor un çiftliğinin olduğu bölgeye kurulan Oates Benzin İstasyonunun yakınlarında bazı metal cisimler bulmuşlar.
 
Bu cisimlerden biri gerçekten merak uyandırıcıymış çünkü bileşiği büyük oranda demire benzemesine rağmen incelendiğinde kimyasal tepkilerinin demire benzemediği anlaşılmış. Profesörler bu bulmacayı çözmek için çalışmışlar.

Bugün bu yer askeri bölgede yer alıyor. Bu durumda gizemin artmasına neden oluyor. Olayı takip edenler "Neden ABD ordusu Aurora kasabasında?" diye soruyorlar.
 
Olay bir ara gündemi o kadar meşgul etti ki, 1986 yılında başrolünü Jack Elam ın oynadığı Aurora üzerine kurgulanan "The Aurora Encounter" isimli bir film de çekildi


05:57:00
21 Agustos 2008
Bu haber  98  kere okundu Yazıcıya Yolla
YORUMLAR
Bu Habere Yorumunuzu Ekleyin
İsim
E-posta
Başlık
Yorum
       Tüm alanlari doldurmaniz gerekmektedir
Döviz Kurları
  Alış Satış
$ Dolar 1.1865 1.1922
Euro 1.7550 1.7635
Untitled Document
  Hava Durumu
ANKARA
ANKARA
ANKARA
ANKARA
ANKARA
 Videolu Haberler
 KURTLAR VADİSİ BİTİYOR..  MURO BULUT VE MEMATİ PUSU DA
 Yok böyle bir pratik zeka
Administrator
Osman ÖtLü
Geçliğin bilgi paylaşımı ve tehlikeleri
Yazarlarimiz
Abdullah KOŞAK
Atatürk ve AB
Av.Şeyhmus İNAL
Bu topraklar
Ayşe Reşad
Hayatın İçinden
Barış Korkmaz
EKONOMİK KRİZ’DE YÖNETİM VE ÇÖZÜM
Ramazan Lale
ATATÜRK BÖYLE Mİ BUYURDU?
Ekrem AKMAN
Şimdi kerge zamanı
Ferat DALAMAN
YAŞAM VE HAZ...
Gönül TÜYSÜZ ASLANCA
Florence Nightingale
Nihat Bahçeli
A.K.P VE ERGENEKON
S.Serdar Bucak
Nasıl bi yönetim anlayışı bu?
H. Hilmi ÇOKGEZER
Kirve esat'ın finosu
Halil ÇİNİ
İki mesaj!...
Huriye DÜŞÜNCELİ
HEYHATT… “EYY YİTİRDİKLERİMİZ”
Koçali AYMAZ
SİVEREKLİ ARZUHALCI ALİ KÜÇÜKER
Kıvanç ÖZER
Bir sosyal fobi ..
Ümit Hamidanoğlu
BU SEN DEĞİLSİN!... SENİN DİLİN BU DEĞİL!...
Celal Tamses
süküt gümüş ise söz altındır
ÖMER KARAKAYALI
ERGENEKON FACİASI
Iletisim   |   Künye   |   Anasayfam yap   |   Sik Kullanilanlara Ekle
Copyright © 2008 Tüm Hakları Saklıdır Kopyalanması Yasaktır. Radyo Süper,SiverekHaber Gazetesi,SiverekTims Gazetesi,Medya Ofset ve Matbaacılık
Siverek Medya Grup Radyo Tv Reklam ve yayıncılık A.Ş
www.sitemerkezi.net