Açığa alınan öğretmenlerden oturma eylemi

Açığa alınan öğretmenlerden oturma eylemi

Açığa alınan öğretmenlerden oturma eylemi

ŞANLIURFA'nınSiverek İlçesi'nde Eğitim ? Sen üyeleri öğretmenlerin açığa alınmasını protestoetmek için sendika binasında oturma eylemi yaptı. Açığa alınan öğretmenler adınabasın açıklamasını sendika üyesi Bülent Kayadağ okudu. 


Kayadağ,  "Bilindiği üzere ülkemiz 15 Temmuz 2016 günübir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kalmıştır. Bizler Eğitim-Sen olarak 100yıllık mücadele tarihimiz boyunca hep darbelere karşı durduk.


15 Temmuzdarbe teşebbüsünün boşa çıkarılmasıyla, toplumda oluşan ülkenin daha çokdemokratikleşeceği yönündeki beklentiler, iktidarın uygulamalarıyla, toplumdatam bir hayal kırıklığı yaşatıyor. İktidar, kendine muhalif tüm kesimleri baskıaltına almak istiyor. Eğitim Sen ülkenin aydınlık yüzüdür. Hiç kimse farklıgerekçelerle bu aydınlık yüzü karartamaz. Buna izin vermeyeceğiz. 11500eğitimcinin hiçbir gerekçe gösterilmeden hukuk dışı bir şekilde  görevden uzaklaştırılmasını kabul etmiyoruz. BizlerSiverek'te görevden alınan öğretmenler olarak, sadece barış gelsin, çocuklarölmesin ve okula gidebilsin diye, yasal hakkımız olan grev hakkımızı kullandık.Bundan dolayı açığa alındık. Zaten öğretmen eksiklikleri had safhada iken, buşekilde okuldaki derslerin çoğu boş geçecek ve eğitim ciddi şekilde aksayacaktır.Hukuki olarak tüm haklarımızı arayacağımızı ve kısa sürede göreve döneceğimizibiliyoruz. İktidarın bir an önce bu yanlıştan dönmesini biz eğitimcileri veöğrencilerimizi mağdur etmemesini talep ediyoruz. Halkımızın, haklı olduğumuzbu zor süreçte, bize destek vermesini bekliyoruz " dedi.


    Yapılan basın açıklamasının ardındansendika üyeleri oturma eylemi gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER