Acilde Görevli Doktora İhmal İddiası

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kulağında kibrit kırılması vakasıyla hastaneye kaldırılan çocuklarına müdahale edilmediğini iddia eden aile, nöbetçi doktor için Bölge İdare Mahkemesine suç duyurusunda bulundu.

Acilde Görevli Doktora İhmal İddiası
     Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan Karsen ailesinin 2.5 yaşındaki çocukları Muhammed Said Karsen evde kardeşleri ile birlikte oyun oynarken tezgah üzerinde bulduğu kibrit çöpünü kulağına soktu. Ağlamaya başlayan küçük çocuk saat 17.00 sıralarında ailesi tarafından Siverek Devlet Hastanesi acil servisine götürüldü.


        Ailenin iddiasına göre Acil Servisinde nöbetçi Doktor S.Ö tarafından muayene edilen minik çocuk, burada da ağlamaya devam etti. Nöbetçi Doktor S.Ö tarafından, kibrit çöpünün KBB uzmanı tarafından çıkarılması gerektiği aileye söylenerek müdahale için" yarın öğleden sonra" KBB polikliniğine başvurması istendi. Anne Nuriye Karsen çocuğunun durumunun acil olmasına rağmen KBB Uzmanını hastaneye çağırmayan Doktor S.Ö hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Konu hakkında açıklamada bulunan yapan anne Karsen, " Oğlum mutfakta ablası ve kardeşi ile oyun oynarken tezgâhta bulduğu kibrit çöpünü kulağına sokmuş. Ağlama sesi ile oğlumun yanına geldim, ardından hemen babasını çağırarak onu Siverek Devlet Hastanesi Acil Servisine götürdük. Acilde Nöbetçi Doktor S.Ö oğlum için müdahale edecek acil bir durum olmadığını, muayene için yarın KBB uzmanına başvurmamız gerektiğini söyledi. Tüm ısrarlarımıza rağmen hastaneye KBB uzmanını çağırmadı. Bize, 'İstediğin yere şikâyetin edin" dedi. Bende acildeyken telefonla durumu SABİM'e şikâyet ettim. SABİM'deki görevli kişi bana eğer başka bir yere götürüp durumun acil olduğu belirtilirse kendilerine' bildirmemi istedi. Biz de çaresiz evimize döndük." dedi.

         Çocuklarının evde de ağlaması kesilmeyince durumun aciliyetini ve vahametini göz önünde bulundurarak babası ile birlikte çocuklarını Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisine götürdüklerini ifade eden Anne Karsen şöyle devam etti: "Burada KBB Uzmanı çocuğun kulağındaki çöpü çıkardı. Çok şükür çocuğun kulağındaki kir, çöpün kulak zarına ilerlemesine engel olmuş. Buna rağmen kulak zarında kısmen kanama meydana gelmiş. Biz de çocuğumun sağır olma ihtimalini göz ardı ederek KBB Uzmanını çağırmayan, acilde görevli Doktor S.Ö hakkında Cuhmuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk"



Anne Karsen Siverek Kaymakamlığı'nın sözkonusu doktor hakkında soruşturmaya izin vermediğini de iddia ederek, "Siverek Kaymakamlığı şikâyetimiz üzerine yaptığı ön inceleme ile 4483 sayılı kanun gereğince nöbetçi Doktor S.Ö hakkında soruşturmaya izin vermedi. Biz de bu kararın doktoru kurtarmak adına verildiğini düşündüğümüzden bir üst mahkeme olan Gaziantep İdare Mahkemesine başvuruda bulunduk. Burada da olumsuz bir sonuç çıkması halinde konuyu TBMM Dilekçe Komisyonuna taşıyacağız. Bilirkişi, doktoru kurtarmak adına şikâyet dilekçesindeki şikâyetleri ve Harran Tıp Fakültesi KBB Ana Bilim Dalından alınan raporu göz ardı ederek böyle bir karar vermesi doktorlara yönelik şiddettin tetikleyicisi olabilir. Hastanede bizi şiddet kullanmamız için tahrik eden doktora hiçbir şekilde şiddet kullanmadık. Başka mağduriyetlerin yaşanmaması için doktor hakkında yasal olarak gerekli cezai işlemlerin yapılmasını istiyoruz." İfadelerini yer verdi. Hakkındaki iddialarla ilgili görüşmek istediğimiz doktorun izinde olması sebebiyle doktora ulaşamadık. İddialarla ilgili [email protected] adresinden bize ulaşabilir..
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER