BİR OKUL DİYE BAŞLADILAR 10 OKULU ONARACAKLAR

Türk Eğitim - Sen ilçe temsilciliği üyelerinin başlattığı '' Her Okul Bizim'' projesi kapsamında köy okullarını tamir ve onarımını yaptıktan sonra okul duvarlarına resimler çizen öğretmenler her hafta ayrı köy okuluna tamir ve onarım için

BİR OKUL DİYE BAŞLADILAR 10 OKULU ONARACAKLAR
Türk Eğitim - Sen ilçe temsilciliği üyelerinin başlattığı '' Her Okul Bizim'' projesi kapsamında köy okullarını tamir ve onarımını yaptıktan sonra okul duvarlarına resimler çizen öğretmenler her hafta ayrı köy okuluna tamir ve onarım için gidecek.

      Proje kapsamında yapılacak 10 köy okulunun 2.si için kolları sıvayan öğretmenler, İlçeye 15 km uzakta bulunan Güvercin köyü okuluna sabah erken saatlerde gelerek çalışmaya başladı. 25 kişilik grup, okulun çatısını onardıktan sonra dış duvarını boyamaya başladı.
        Çalışmalar devam ederken Öğretmenleri ziyaret eden İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, bir süre öğretmenlerle sohbet ettikten sonra yaptığı açıklama da '' Bir süre önce yönetim değişikliği sonrası yaptıkları ziyaret esnasında köy okulu boyamak istediklerini belirttiklerinde memnuniyetle karşılamış, hatta okul sayısında artırıma giderek Kaymakamlık olarak bizimde üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumu belirttim. Buradaki amaç Eğitimin ayrılmaz parçası olan sendikalarımızın da okulları sahiplenmesi ve ilgilenmeleriydi. Kendileri bu teklifimizi kabul ederek 10 köy okulumuzun onarımını gönüllü olarak yapacaklar'' dedi.

DİĞER SENDİKALARIMIZ YAPSIN ONLARI DA DESTEKLEYELİM

       Siverek'te bulunan diğer sendikalara da seslenen Erkal konuşmasının devamında; ''Siverek'te bulunan diğer sendikalarımıza örnek olacak bir proje olduğunu düşünüyorum. Ciddi bir çalışma ve emek harcayarak yapılan bu çalışmalarla bize gelecek olan sendikalarımız için Kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız'' dedi.

      Gönüllü çalışan öğretmenler adına açıklamada bulunan Dilara Üçler, ''ilk olarak anaokulumuzu tamir ettik, bugünde Güvercin köyündeyiz. Burada olmaktan, eğitim için bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada bulunan arkadaşlarımızın bazılarının sendikaları farklı ama hepsinin ortak bir amacı var, çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim görmesidir. Projemizde bizleri destekleyen İlçe Kaymakamımız Hamza Erkal ve gönüllü öğretmen arkadaşlara teşekkür ederken bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Burada çalışan öğretmen arkadaşlarımızın bazıları farklı sendikaların üyesi burada tek derdimiz çocukların daha iyi koşullarda okumasını sağlamak onun için ben konunun farklı mecralarına çekilmemesini ve herkesin enerjisini eğitim için harcamasını gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

      Türk Eğitim-Sen üyeleri ve bazı gönüllü öğretmenlerden oluşan grup okul onarımından sonra çocuklara yanlarında getirdikleri uçurtmaları hediye ederek beraber uçurtma uçurdular.



Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER