Birlik Vakfı Siverek Temsilciliğinden Konferans

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Birlik Vakfı temsilciliği tarafından “Edebiyatımız, Sanatımız ve Biz” konulu konferans düzenlendi.

Birlik Vakfı Siverek Temsilciliğinden Konferans
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Birlik Vakfı temsilciliği tarafından “Edebiyatımız, Sanatımız ve Biz” konulu konferans düzenlendi. 


İlçenin Yenişehir mahallesinde bulunan Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansa Kayseri Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Atabey Kılıç konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. 


Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Birlik Vakfı Siverek Temsilcisi Mahmut Kışlar şunları kaydetti. “1980 hazin darbe sonrası kapatılan Türk Talebeler Birliğinden sonra uzun soluklu bir çalışmanın eseri olan Birlik Vakfı kuruldu. Kuruluş gayelerinden öncelikli olan Ülkemizin birlik bütünlüğü için çalışmalar yapmak oldu. Gençlerimizin sosyal, sanatsal aktiviteler düzenleyerek sadece ülkemizde değil uluslararası alanda da çalışmalarını sürdürmektedir. Siverek’te de gençlerimizle beraber bu misyonla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugünde Sayın Hocamız Prof. Dr. Atabey Kılıç’ı konuk ediyoruz. Kendisine nazik davetimizi kabul ettiği için teşekkür ediyor siz değerli misafirlerimizde hoş geldiniz diyorum” dedi. 


Birlik Vakfı İlçe temsilcisi Mahmut Kışların konuşmasının ardından Prof. Dr. Atabey Kılıç Türk Edebiyatına damga vurmuş hat sanatlarını ve kasidelerden örneklere değinerek şunları kaydetti. “Avrupa’da katıldığımız bir çok programda geçmişten gelen hat sanatımız ve ebru sanatını anlayamamış ama olağanüstü bulduklarını görüyoruz. Suya resim çizmek olarak nitelendirdikleri ebru sanatının inceliklerine hayran kalmış durumdalar. Osmanlı döneminde başlayan ve zaman mekan kavramını en ince detaylarına kadar ortaya koyan minyatür sanatı özellikle Avrupalı bir çok ressamı hayran bırakmıştır. Bizimde sanatımızı bu yönde iyi değerlendirip sahip olduğumuz değerlere sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. 


Konferansın ardından Kayseri Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Atabey Kılıç’a, Birlik Vakfı Siverek Temsilcisi Mahmut Kışlar tarafından plaket takdimi ile sona erdi.


Haber: Abdullah Hakan Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER