Bisikletçiler Dünya Kalp Günü İçin Pedal Çevirdi

Bisikletçiler Dünya Kalp Günü İçi Pedal Çevirdi...

Bisikletçiler Dünya Kalp Günü İçin Pedal Çevirdi
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde "1 Ekim Dünya Kalp Günü" nedeni ile bir grup bisikletçi farkındalık yaratmak için şehir turu attı. 


İlçenin Cumhuriyet meydanında bir araya gelen Siverek Bisiklet Topluluğu 1 Ekim Dünya Kalp Günü'ne dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına şehir turu attı. Yaklaşık 60 bisikletçinin bir araya geldiği etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Tur öncesi açıklama yapan Siverek Bisiklet Topluluğu sözcüsü ve Kalbin İçin Pedalla Siverek temsilcisi Mustafa İncealan şunları kaydetti. "Ülkemizde bisikletli yaşamın gelişmesini toplum yararına önemsiyor ve birinci amacımız sayıyoruz. Bu amaçla projeler üretip çeşitli kurumların desteğiyle bunları hayata geçiriyoruz.


Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de ölüm nedenlerinin başında hala kalp ve damar hastalıkları gelmektedir. Uzmanlar, fiziksel hareketsizliğin, toplum sağlığı için çok tehlikeli seviyelere geldiğine dikkat çekip, hareketsiz şehir yaşamının kalp damar hastalıklarının önemli sebeplerinden olduğuna, fakat hareketli bir yaşam sürdürmenin hastalığın önlenmesinde önemli yer tuttuğuna özellikle vurgu yapmaktalar.

      Dünya Kalp Günü vesilesiyle kalp ve damar hastalıklarına dikkat çekmek, kalp hastalıkları riskini azaltacak önlemlerin başında yer alan hareketliliğin, birey sağlığı ve dolayısıyla toplum huzuru, ülke ekonomisi, çevre ve yaşanabilir bir gelecek için en önemli araçlardan biri olan bisikletli yaşam konusunda farkındalık yaratarak toplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla ''KALBİN İÇİN PEDALLA'' sloganıyla Siverek ilçemizde halk turu düzenliyoruz. Etkinliğimiz, grubumuzun 32 ayrı bölgede, temsilcilerimiz ve destekleyen gruplar tarafından Yurt çapında, bisikletli yurttaşların katılımıyla eş zamanlı, geniş katılımla gerçekleşecektir. Bu vesile ile bugün burada bulunan arkadaşlarımıza ve organizasyonumuza destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Açıklamanın ardından grup Siverek'în ana caddelerini kapsayan 20 km yol kat etti.



Haber: Abdullah Hakan Lale 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER