Dağdan İnen Gencin Düğünün'de Başbakan Davutoğlu Süprizi

Siverek'te 29 yaşındaki Ramazan Toy, geçtiğimiz yıl Ocak ayında PKK'ye katıldı.

Dağdan İnen Gencin Düğünün'de Başbakan Davutoğlu Süprizi
       Siverek'te 29 yaşındaki Ramazan Toy, geçtiğimiz yıl Ocak ayında PKK'ye katıldı. Ardından Kobane'ye geçti ve YPG saflarında savaştı. Bu sırada ailesi ise oğullarının gelmesi için Diyarbakır'daki çadırda eylemlere katıldı.
  
         Ramazan Toy örgüte katıldıktan sonra 7 ay boyunca Kobani'de kaldı. Kobani'de girdiği bir çatışma sırasında yaralanınca tedavi için Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yetkililere haber verilmesinden sonra Ramazan Toy ailesine kavuştu. 29 yaşındaki Ramazan iki hafta sonra teyzesinin kızı 21 yaşındaki Cemile Kürkçü ile Siverek'te özel bir düğün salonunda dünya evine girdi.


BAŞBAKAN TELEFONLA ARAYIP TEBRİK ETTİ


Ramazan Toy'un düğünene AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Danışmanı Sevinç Özcan,  Ak Parti ilçe Başkanı İlhan Çelik katıldı.

       Ramazan ve Cemile çiftinin nikah şahitliğini Zeynep Karahan Uslu yaptı. Nikah öncesi evlenen çiftleri telefonla arayan başbakan Ahmet Davutoğlu önce Damat Ramazan Toy, ardından Gelin Cemile kürkçü ile bir süre telefonla görüşerek tebrik etti. Damadın Annesi Güleser Toy'da telefonda kürtçe görüşerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan bir isteği vardı.


ANNE: DAĞDAKİLERİN VE CEZA EVİNDEKİLERİN DÖNMESİNİ İSTİYORUM


       Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaklaşık 3 dakika telefonla görüşen Anne Güleser Toy, çok mutluyuz sizi aramızda görseydik daha da mutlu olacaktık, herkesin düğünümüzde olması beni mutlu ederdi, sizin elinizden geliyorsa bu meseleyi çözün hepimiz çözüm istiyoruz. Bizim için Kürt ve Türk'ün hiçbir farkı yok, hepsi birdir, dağdakini ve ceza evindekiler için sizden çözüm bekliyoruz, herkesten daha çok sizden bekliyorum, Allah sizden razı olsun, Allah kimsenin gözünü uzaklarda bırakmasın'' dedi. Başbakan Davutoğlu ile Kürtçe konuşma yapan anne Toy'un konuşmalarını milletvekili Zeynep Karahan Uslu Türkçe tercüme etti.

        Başbakan Davutoğlu'nun danışmanı aracılığı ile Gelin Cemile Kürkçü'ye gönderdiği Bileziği Zeynep Karahan Uslu taktı.

        Çiftin nikah şahitliğini yapan Zeynep Karahan Uslu Yaptığı açıklamada şöyle dedi. " Başbakanımız çözüm sürecinin lider şahsiyeti olarak elbette bireysel hikâyelere de hassasiyeti olan bir lider olarak, Ramazan Kardeşimizin Cemile kardeşimiz ile yeni bir hayata başlamasında aynı samimiyetle sahiplenen bir başbakan olarak, hem devletimizin bu evliği gerçekleşmesindeki maddi ve sosyal destekleri bir tarafa aynı zamanda da kişisel olarak kendileri ile iletişim kurmayı arzu ettiler, dolayısıyla bu nikah vesilesi ile gelin, damat ve anneleri ile görüşerek iyi dileklerini iletti, Ramazan kardeşimizin çözümün sürecinin gün gelecek sembolü olacak, ramazanın hikayesi çözümün hikayesi aslında" dedi.

Ramazan ve Cemile çifti davul zurna eşliğinde halay çekti. Davetlilerin dolar atmak için yarıştığı düğünde mahalli sanatçılarda sahne aldı. 


Haber: Mehmet Sezgin
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER