DEMİRTAŞ SİLAHI HDP BIRAKTIRIR, AKP DEĞİL

DEMİRTAŞ SİLAHI HDP BIRAKTIRIR, AKP DEĞİL...

DEMİRTAŞ SİLAHI HDP BIRAKTIRIR, AKP DEĞİL

HALKLARINDemokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AbdullahÖcalan'ın, silah bırakılması yönünde PKK'ya yaptığı çağrıyı değerlendirerek,"PKK'ya silahı bıraktıracak olan AKP değil, HDP'dir. Bu bize kısmet venasip olacak" dedi. Türkiye'ye demokrasiyi getirecek partinin de HDPolduğunu savunan Demirtaş, "Biz iki maymunu oynuyormuşuz. Heyetle aramızdahiçbir fark yok. Biz bunu bir hakaret olarak kabul ediyoruz. Ayrıca iki maymundeğil, üç maymundur. Demek ki yine birini götürmüşsünüz, götürmeyealışmışsınız" diye konuştu.

Spor salonunda yapılan HDP'nin Batman ilkongresine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman Milletvekili EylaAkat Ata, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, AP eski milletvekiliFeleknaz Uca ve çok sayıda partili katıldı. Salonuna, 'Ulu çınar Yaşar Kemal'iminnetle anıyoruz' yazılı Yaşar Kemal posterinin asıldığı görüldü.

İSİM VERMEDEN HÜDA- PAR'A YÜKLENDİ

Yaklaşık bir saat konuşan Selahattin Demirtaş, ilk olarak, Kobani'de IŞİD ilegirdiği çatışmada yaşamını yitiren Batmanlı Mizgin ve yazar Yaşar Kemal'erahmet dileğinde bulunarak, ölüm yıl dönümü nedeniyle Molla Mustafa Barzani'yide unutmadıklarını söyledi. İsim vermeden HÜDA PAR'a yüklenen Demirtaş, şunlarısöyledi:

"Bazı partiler, Batman ve Diyarbakır'da listelerin son sırası için bileyarış halindeler. Onlar aç kurt olabilir ama siz onurlu Kürtsünüz. Bedava vekilhayalini yapanlara sesleniyorum; listenin birinci sırasındaki aday bileparlamentoya gitmeyecek. HDP bu topraklarda kendisi dışında kimseye siyasetiznini vermediğini söylüyorlar. El insaf. En fazla biz mağdur olduk. Bizlerseçim dönemlerinde çalışmalarımızı yapamadık, baskı gördük. İktidar partisidahil olmak üzere ve bir dönemler burada Hizbul kontra faaliyetiyle çıkıpinfazlar yapanlar, şimdi çıkmışlar, 'HDP bize siyaset yaptırmıyor' diyor. Sizkendi arkadaşlarınıza bile tahammül etmediniz. Kendi içinizde, sizden farklıdüşünenleri tek tek infaz ettiniz. Hizbul kontraya şimdi soruyorum; kendisiyasi dava arkadaşlarınızdan kaçını infaz ettiniz, kaçını domuz bağıylaöldürüp mezar evlere gömdünüz? Onu açıklayın bakalım. Siz kendi davaarkadaşlarınıza bile siyaset yaptırmama konusunda vahşet uyguladınız."

'HDP'YE DESTEK VEREN KESİMLERE TEHDİT MESAJLARI GÖNDERMİŞLER'

Batman ve Diyarbakır'da HDP'yi hedef alan ortak bir çalışma yürütüldüğünüsavunan Demirtaş, Ankara'dan bu kentlere gelen bazı danışmanların, HDP'yedestek veren kesimlere tehdit mesajları gönderdiğini kaydetti. Bu çalışmalarıyapan danışmanların isimlerini bildiklerini anlatan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Şimdi AKP ile elele işbirliği içerisinde, kendileri dışındaki herkesi,özellikle de bu topraklarda halkların özgürlüğü ve halkların bir arada, eşitçeyaşaması için siyaset yapan HDP'yi hedef alan bir ortak çalışma yürütülüyor.Bazı danışmanları Ankara'dan Batman'a ve Diyarbakır'a göndermişler. Bizimlehareket etmek isteyen, bize destek verip HDP çatısı altında buluşmak isteyenkesimlere doğrudan tehdit mesajları göndermişler. Diyarbakır ve Batman'a gelipbu çalışmayı yapan danışmanın ismini de biliyoruz. Kimlerle görüşüp, ne vaatettiklerini ve hangi tehditleri yaptıklarını biliyoruz. İşte bu leş kargalarıve çakal sürüsü var ya; 'HDP barajın altında kalsın da bedava milletvekiliolalım' diyenler var ya, onlara şunları vaat ediyorlar; 'Bu bölgede FethullahGülen cemaatinden boşalan kadroları size verelim. Devlet içerisinde size kadrodağıtalım. Size KÖYDES ve AB projelerinden para verelim' diyorlar. 'Eğer HDP'yibaraj altında bırakıp, bizimle çalışırsanız rahat edersiniz. Yok HDP barajıgeçerse ve AKP zayıflarsa bunun hesabını sizden sorarız. Bunun faturasını sizeödettiririz' diye tehdit ediyorlar. Bizzat hükümet sözcüsü bunu koordineediyor. Bu rüşvet ve tehdit pazarlığıyla teslim alamadıkları tüm kesimleresaldırı başlatacaklar. Bu çakal sürüsüyle her yerde provokasyon yapacaklar.Özellikle gençlerden rica ediyorum; bu provokasyonlara karşı dikkatli olun.Bunların amacı hükümetten aldıkları talimatı yerine getirmektir."

'ERDOĞAN'IN DEDİĞİ GİBİ BİR BAŞKANLIK SİSTEMİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

HDP'nin baraj sorunu olmadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ınbahsettiği gibi bir başkanlık sistemine izin vermeyeceklerini söyleyenDemirtaş, şöyle devam etti:

"HDP olarak temel görevimiz Türkiye halklarının umudu olduğu birnoktadayız. AKP'nin toplum üzerindeki tehdidini, baskısını kırmak vedurdurmaktır. Seçimde barajı geçeceğiz. İnşallah AKP tek başına hükümetkuramayacak hale gelecek. İşte o zaman yeni ve özgürlükçü bir anayasa, kalıcıbir barış, gerçek bir demokrasi kurulmuş olacak. Türkiye'nin önü açılmışolacak. Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan'ın ifade ettiği gibi bir başkanlık sistemive rejimine izin vermeyeceğiz. Barajı aşsak da, aşmasak da 'Evet' demeyeceğiz.Başkanlık sistemine değil, Türkiye'nin yerel yönetimlerini güçlendirilmesineihtiyaç var. Türkiye saltanata ve sultana ihtiyacı yok. Türkiye'de halkınyetkiye ihtiyacı var. Türkiye'nin padişahını yapmak için mücadele yürütmedik.Bu söylentilerimiz AKP'yi rahatsız ve huzursuz ediyorsa, bilin ki doğruyoldayız."

'PKK, SİLAH BIRAKMA KARARI ALIRSA BU BİZİ MUTLU EDER'

Abdullah Öcalan'ın çağrısını da değerlendiren Demirtaş, PKK'nın yapacağı kongresonrası silah bırakma kararı almasının kendilerini mutlu edeceğini söyledi.Demirtaş, şunları söyledi:

"Biz PKK'ya silah bırakmasın demiyoruz. PKK kongresini toplayıp silahbırakma kararı alırsa bu bizi mutlu eder. Demokratik siyaseti güçlendirir. Bukararı elbette destekleriz. Bizim açıklamaya ve ortak mutabakata itirazımız yokama bizden istedikleri şeyi biliyor musunuz? Şu yarattıkları umudu, heyecanı,AKP oya dönüştürürken, buna engel olmayalım istiyorlar. Yüzde 15'leparlamentoya girmemiz halinde, işte o zaman kalıcı barış olur. PKK'ye silahbıraktıracak AKP değil, HDP'dir. Bu, bize kısmet ve nasip olacak. Türkiye'yedemokrasiyi getirecek olan HDP'dir. Sultanı, sarayı tek başına diktatör güçtenHDP alıkoyacaktır. Bizim amacımız hükümetin yanlışlarını teşhir etmektir. Biziki maymunu oynuyormuşuz. Heyetle aramızda hiç bir fark yok. Biz bunu birhakaret olarak kabul ediyoruz. Bu hakareti aynı şekilde iade ediyoruz. Müzakeresürecinde kedi-fare oyununu oynamaktan vazgeçsinler. Fare gibi elimizdenkaçmaya çalışıyorsunuz ama nafile. Er geç sizi yakalayacağız, bunu halka teşhirve teslim edeceğiz. Ayrıca iki maymun değil, üç maymundur. Demek ki yine birinigötürmüşsünüz, götürmeye alışmışsınız."

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER