DÜNYA DEMOKRASİLERİN MISIRLA İMTİHANI

Bugüne kadar Müslüman ülkelerinde demokrasi ve laiklik yok diyerek insan haklarından dem vuran, Batı medeniyeti, Mısır Darbesinde gerçek dişlerini gösterdiler. Burada Mehmet Akif ERSOY 'un yine Rahmetle anmadan geçmeyeceğiz. Allah Merhume rahmet eylesin. Ne diyor batı medeniyeti için "MEDENİYET DEDİĞİN TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVAR" evet bugün bu cümle, Mısır darbesinde kendini bir daha gösterdi. Seçimle başa geçen Muhammed Mursi'nin seçimle gitmesi gerekliydi. Seçimle gitmiş olsaydı. Mısır'ın ekonomisi ve toplumsal barışı bu şekilde bozulmazdı. Daha güçlü bir şekilde ortaya çıkacaktı. Ama Mısır'ın zenginleşmesi, halkın refah seviyesinin yükselmesi, Ortadoğu'da söz sahibi olması, zamanın firavunların hesabına gelmedi. Mısır Halkı cehaletlerinden dolayı özgürlüklerini altın tepsiyle Firavuna sundular. Allah herkesi bununla da bir imtihandan geçiriyor. Bununla Müslüman Ülkelerinde ki halk'a Siz ne zaman düşmanlarını tanıyacaksınız. Düşünmezsisiniz maskelerini çıkardı. İşte gerçek yüzleri, Bunlar Müslüman hakların ve insanlar hakların havarileri değildir. Bunlar var olan hakların gaspı, Müslüman Ülke haklarında bir daha belini düzeltmeyecek kadar fakirliğe sürükleyen vampirlerdir.

    Mısır da seçimle başa gelen, Muhammed Mursi; Mısır'ın çürümüş; ekonomisi, adalet anlayışı ve fakirlik içinde hayatlarını devam ettiren kitlelere nefes aldırmak ve Ülkeyi bu burhanda kurtarmak için yaptığı çalışmalarının başlangıcındaydı. Ancak kendi açısında tehlikeli gören tek dişi kalmış batı medeniyeti, yerli uşaklarının katkılarıyla darbe yaparak Mısır'da kaçırmakta olduğu, yer altı kaynaklarını ve İsrail'in güvenliğini de darbe yaptırarak garanti altına aldılar. Onunla da kalmadılar Yeni hükümetin ilk icraati'da Filistinlerin nefes almasını sağlayan açılan kapının tekrar kapanmasıdır. İşte ABD ve İsrail tarafından destekli bir darbenin belgesidir. Efendilerine yaranmak için ilk yaptığı iş, efendilerini memnun etmektir. Darbe ile gelenler halkı memnun etmek için göreve gelmezler efendilerini memnun etmek içindirler.

    Yer altı kaynakları içinde Türkiye'de gezi parkı çıkarmadılar mı? Ancak gayeleri Türkiye'de kendisine Dünya'yı daraltan Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN' ı Milletin güzünde düşürüp, iktidarı zor duruma düşürmekti. Ancak Türkiye'de istediklerini alamayınca, 2.Tehlikeli durum olan Ülke Mısırdı. Silahlarını o tarafa yönlendirdiler. Bugün Mısır'daki darbeye, illeri demokrasi dediklerimiz hepside bu demokrasi dışı oluşumu alkışladılar. Hani sizler başkalarının demokrasiye kavuşmamış diye 40 sene kapıda bekledikleriniz, hepside sizlerden daha iyi demokrasiyle yönetildiği, Mısır'daki olayla anlaşıldı. Artık bu inkâr edilemez'ki, bu saatten sonra sizlerin söylemlerine güvenenler ya geri zekâlı olması lazım ya da kendi vatanında hain olması lazım ya da deli olması lazımdır. Yoksa bundan sonra hiçbir halk sizin o yaldızlı süslü sözlerinize ve demokrasi anlayışına kimse güvenemez. Bunu iyi bilin, Üzülerek söylemek zorundayım yazarımızın sözü yine tekerrür etti." MEDENİYET DEDİĞİN TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVAR"

    Mısır halkı özgürlüğe susamıştır. Yaptığı yanlışın farkına varır varmaz tekrar demokrasi mücadelesini ölüm bahasına olsa devam edecektir. Umarız ki bu mücadele diğer demokratik ülkelerde söylemleriyle de kamuoyunda bir ağırlık oluşturularak, firavunların bu ceberut davranışlarından vazgeçilir. Yetmedi mi? Irak'lıları; ne canı, ne namusu ve nede malı kaldı. Fakirlik ve gözyaşı içinde hayatlarını sürdüren bu insanların halı, hani Ülkeye demokrasi getirecekti. Onların demokrasi anlayışı, Bir Ülkeyi sömürmek için izlemiş olduğu yol haritası, demokrasi söylemidir. Bazı zavallılar da bu kelimenin cazibesine kapılarak. Bu şeytanların senaryolarına piyon olarak kendini senaryonun içinde bulmaktadırlar.

     Haklı olmak yetmiyor Hakkı en iyi bir şekilde ifade etmek ve gereğini yerine getirmekle mümkündür. Ortadoğu'da İslam Ülkerlinde insanların yalnız Allah'a kul olarak yaşamlarının sürdürülmesi için Allah'ın ipine sımsıkı sarılmak ve gereğini yapmakla güçlü ve özgür toplumlar olacaklardır. 

YORUM EKLE