Eğitim-Bir-Sen'den sert açıklama: Vahşi, kirli, karanlık...

Siverek'te görev yapan ve memleketine giderken PKK'lılarca kaçırılmasının ardından şehit edilen Necmettin öğretmen için bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi olayı sert bir dille kınadı.

Eğitim-Bir-Sen'den sert açıklama: Vahşi, kirli, karanlık...
Eğitim-Bir-Sen Şanlılurfa Şubesi PKK tarafından kaçırılıp şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz için taziye ve olayla ilgili olarak da kınama mesajı yayımladı.

Siverek'te öğretmenlik yaparken yaz tatili ile birlikte memleketine giden 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz, 5 gün önce Tunceli ? Pülümür'de PKK'lılar tarafından otomobili tarandıktan sonra kaçırılmıştı. Ailesinin ve öğrencilerinin umutlu bekleyişi gelen acı haberle yasa dönüştü. Necmettin öğretmenin PKK tarafından şehit edildiği bildirildi.

Konuya dair Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun yazılı bir açıklama yaptı.

"Hain, yıkıcı emelleri için on yıllardır acımasız bir şiddetle kan ve ateş kusan, bulduğu her fırsatta maddi manevi varlığımıza saldıran terör örgütü, 5 gün önce kaçırdığı Necmettin Yılmaz öğretmeni şehit ederek vahşi, kirli, karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur" diyen Coşkun olayı sert bir dille kınadı.



"ÖĞRETMENLER BİLİNÇLİ OLARAK HEDEF ALINIYOR"

Coşkun, örgütün tahammül sınırlarını zorlayan cinayetler işlediğini belirterek eğitimin özellikle hedef alındığını belirtti. Coşkun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Son hüznümüzü 9 Haziran'da Batman'ın Kozluk ilçesinde Aybüke öğretmenin şehit edilmesinde yaşadığımız gibi başından beri eğitim kurumları, öğrenci ve öğretmen gibi son derece masum hedeflere yönelmişlerdir. Özellikle bu son olay terörün eğitimi ve öğretmenleri son derece bilinçli, planlı olarak hedef aldığını bir kez daha göstermiştir. Eğitimin hedef alınması terörün karşısında en köklü, en etkili engel olması sebebiyledir. Öğretmenlerimizin şehit edilmesiyle aslında milletimizin canlı dimağı, bilgiye ve bilmeye olan isteği, barış ve kardeşliğe olan özlemi, başarı azmi öldürülmek istenmiştir. Özellikle bayram arifesinde yapılan bu saldırı doğrudan sevgiye, kardeşliğimize, birlik ve bütünlüğümüze yapılmıştır. Ancak diğer yandan masum ve müdafaasız hedeflere yönelen bu tür saldırılar terörün köşeye sıkışan çaresizliğini ve gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir."



"KENETLENMEMİZ ENGELLENEMEYECEK"

Örgütün faaliyetlerini kınayan Coşkun, "Eğitimi, var olmanın, ilerlemenin ana dinamiği olarak gören Eğitim-Bir Sen Şanlıurfa şubesi olarak bütün terör faaliyetlerini açık bir dil ve tavırla kınıyor, reddediyoruz. Bu saldırılar millet olarak hayata daha coşkulu bağlanmamızı, daha da kenetlenmemizi engelleyemeyecektir. Devleti ve milletiyle bütünleşmiş Türkiye gelecek hayallerini karanlık kurgulara teslim etmeyecek terörle mücadele tüm yurtta hız kesmeden devam edecektir. Necmettin öğretmenimize Allah'tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyoruz" dedi.

A
JANS URFA
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER