Bakan tarih verdi: Yurtlar ne zaman açılacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi Yurtlar Kurumu’nun 95 binden fazla vatandaşa ev sahipliği yaptığını ifade ederek, üniversiteler açılır açılmaz ise yurtların gerçek sahipleri olan gençlere devredileceğini açıkladı.

Bakan tarih verdi: Yurtlar ne zaman açılacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu  Kredi Yurtlar Kurumu’nun koronavirüs salgını ile mücadelede tüm millete yurt olduğunu, 95 binden fazla vatandaşa ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Bakan Kasapoğlu yurtların gerçek sahibi öğrencilere üniversiteler açılır açılmaz teslim edileceğini belirtti. Bakan Kasapoğlu şunları söyledi:

“Yurtlarımız, yurt dışından gelen vatandaşlarımız, sağlık görevlilerimiz, askerlerimiz, Adalet Bakanlığı personellerimiz başta olmak üzere 95 binden fazla vatandaşımıza ev sahipliği yaptı. Vatandaşlarımıza yurt oldu. Sadece öğrencilerin değil gerektiğinde tüm milletin yurdu olduğunu ispat etti. Bu altyapı çok önemli bir altyapı. Başka bir ülkede böyle bir altyapı söz konusu değil. An itibarıyla 700 binden fazla kapasitesi olan bir altyapıdan bahsediyorum. İnşallah eskisinden çok daha güçlü bir şekilde, yurtların gerçek sahibi öğrencilere, üniversiteler açılır açılmaz yurtlarını, odalarını, yataklarını teslim edeceğiz. Yurtlar öğrenciler ile güzel. Bu süreci atlatalım daha dolu dolu hem yurtlarımızı hem sahalarımızı hem de tesissilerimizi değerli halkımızla buluşturalım.”

(Vatan)

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2020, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER