Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi için STK'lar seferber oldu

Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesine yeni bölümlerin açılması, bilim adamlarının bulunması, sorun ve ihtiyaçlarının karşılanarak geliştirilmesini gerçekleştirerek Karacadağ Üniversitesine dönüştürülmesi düşüncesi ile Siverek’te Sivil Toplum Platformu kurularak çalışmalara başladı.

Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi için STK'lar seferber oldu

Günümüzde 46 üyesi bulunan Siverek’te Sivil Toplum Platformu bir taraftan bir an evvel öğrenci yurdunun açılması için yoğun çalışmalar yaparken diğer taraftan da Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünün tanıtımı için çeşitli çalışmalar yapmaya başladı.

Son olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10 Lisede üniversiteye kaydını yapmak isteyen Öğrencilerin tercih yapmaları konusunda yardımcı olmak için görevlendirme yapıldığından yürütme kurulu üyelerinin okulları gezmek yerine rehber öğretmenlerle fakültede bir toplantı yapılarak fakülte yönetimi tarafından Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü hakkına bilgi verilmesinin faydalı olacağı düşünülmüştür.

Gece geç saatlerde STK Yürütme Kurulu Sözcüsü Koçali Aymaz, Milli Eğitim Müdürü Nuri Kabanoğlu’nu arayarak talepte bulunup ve müdür tarafından uygun görülerek rehber Öğretmenler toplantıya davet edildi.

Toplantı rehber öğretmenlerin yoğun ilgisiyle uygulamalıbBilimler fakültesinin Kütüphanesinde yapıldı. Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ragıp Görgün tarafından Bölüm hakkında detaylı bilgiler verilerek bölümün bilim adamlarından Dr. Öğretim Üyesi Selminaz Adıgüzel, Dr. Öğretim Görevlisi Mücahit Çitil ve Dr. Öğretim Üyesi Hasan Bardakçı çeşitli bilgilerle katkı sağladılar.

Fakülte Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ragıp Görgün, rehber öğretmenlerden bölüm hakkında öğrencilerin bilgilendirmeleri konusunda talepte bulundu.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2019, 16:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet şerif
Mehmet şerif - 5 yıl Önce

Viranşehir'e hemşirelik bölümü verildi , hep tercih edilecek bir bölüm.Bizdeki bölümün ne işe yaradığı belirsiz.Kim niye oluşun.Kapanır maalesef.

SIRADAKİ HABER