Siverek’te İşitme Engelliler Okulu Açılacak

Koçali Aymaz’ın mücadelesi Milletvekili Gülpınar’ın desteği sonuç verdi.

Siverek’te İşitme Engelliler Okulu Açılacak

Şanlıurfa’nın en büyük ilçelerinden biri olan, 78 bin öğrenci potansiyeliyle bir ilçenin nüfusu kadar öğrenci potansiyeli olan genç nüfusun çoğunlukta olduğu Siverek ilçesinde eğitim alanında sevinçli bir haber daha geldi.

İŞİTME ENGELLİLER OKULU AÇILIYOR  

İlçede kayıtlı 60 işitme engeli öğrenci bulunuyor. İşitme engelliler okulu olmadığı için bu öğrenciler değişik okulların özel sınıflarında eğitim hayatlarına devam etmelerine rağmen eğitim alanında başarılı olamıyorlardı. Çocuğunu işitmen engelli okula göndermek isteyenler ise ya Diyarbakır Ya da Gaziantep’e göndermek zorunda kalıyorlardı.

İlçede bir işitme engeli okulun yapılması için mücadele veren Koçali Aymaz ilgili makamlara sürekli dilekçe yazıyordu. Çoğu zaman dilekçelerine cevap bile almayan Aymaz bıkmadı usanmadı mücadelesine devam etti. Aymaz ilgili makamlara gönderdiği dilekçelerinde şunları kaydediyordu; ”Cumhurbaşkanlığı Makamına, Başbakanlık Makamına, Milli Eğitim Bakanlığı Makamına ve Siverek Kaymakamlığı Makamına ilçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde “İşitme Engelli Öğrencilerin” eğitim görmesi ve bu öğrencilerin sosyal yaşama uyum sağlamalarının kolaylaştırılması için ilçemizde İşitme Engelli Okulunun açılması talep ediyorum” talebi nihayet meyvesini vermeye başladı.  Milli Eğitim Bakanlığı ilçenin Yenişehir Mahallesinde bulunan Şehit Öğretmen Cuma İbiş okul binasının tadilatının yapılarak işitme engelliler okulu haline getirilmesine karar verilip, tadilat için gerekli ödenek tahsis edildi.

MİLLETVEKİLİ MEHMET GÜLPINAR’IN DESTEĞİYLE İŞİTME ENGELLİLERE EĞİTİM İMKÂNI SAĞLADI

İlçede ilk kez bir işitmen engeliler okulunun açılmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Koçali Aymaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti” İşitme engelli çocuklarımız normal sınıflar veya özel sınıflarda materyal olmadan eğitim görüyorlardı, işitme engelliler okulu olmadığı için çocuklar 7 sınıfta bile okuma yazmayı öğrenemiyorlardı. İşitme engelliler okulunun açılması için devletin tüm makamlarına dilekçeler yazdım. Sonunda Şanlıurfa Milletvekili Avrupa Birliği Uyum komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın desteğiyle okulumuz açılıyor. İşitme engelliler okulunun açılması için çaba gösteren İl milli eğitim Müdürüne, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Nuri Kapanoğlu’na teşekkür ediy6orum. İş,itme  engelliler okulunun  eğitim yılın  ikinci  yarısında milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar’ın  katılımıyla eğitim ve öğretime   başlamasını  talep ediyor emeği geçen herkese  teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Şükrü Dolaş

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2018, 17:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
zaza
zaza - 5 yıl Önce

Bavocu olmasan bu vekil kimsenin işini görmez.

Kerim
Kerim - 5 yıl Önce

Vatandaşa Üsten bakan bir vekil.

SIRADAKİ HABER