Urfalılar yine dertli! Milli Eğitim sınıfta kaldı

Türkiye'nin dört bir yanında bu sabah başlayan LGS heyecanı, Şanlıurfalı vatandaşları çileden çıkardı. Gidecekleri okulu bulmak için sabah erken saatlerde yola koyulan vatandaşlar, yön levhası olmadığı için okulu bulamamaktan dert yandı.

Urfalılar yine dertli! Milli Eğitim sınıfta kaldı
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren Liseye Geçiş Sınavı (LGS) heyecanı, bugün yaşandı.



Kendi tercih edecekleri liselere yerleşmek isteyen ortaokulöğrencileri, 9.30’da başlayan sınav öncesi aileleriyle erkenden yola koyuldu.



Türkiye'nin dört bir yanında yaşanan sınav heyecanı bu sene de Şanlıurfalı vatandaşları mağdur etti. Çocuklarının sınava girecekleri okulun yerini bilmeyen veliler için sabah erken saatlerde başlayan okul arayışı, çözüm olamadı.




Veliler okulları bulmakta zorlanırken, öğrenciler için bu önemli günde yöne tabelası eksikliği zor anlar yaşattı. Sabah erken saatlerde çıkmalarına rağmen okulu bulmakta zorlandıklarını ve sınava son anda yetişebildiklerini iddia eden veliler ise duruma isyan etti.



Bir veli, çocuğunu Şanlıurfa'da açılan Kampüs Okullarına götürdüğünü ancak okulun ıssız bir yerde olduğunu ve şehir turu yaparak okulu bulduklarını iddia etti.



Okul yolunda yön levhalarının olmamasından dert yanan veli, şu sözlerle serzenişte bulundu:
"Sorsan Urfa Milli Eğitim'de güzel şeyler oluyor. 2 milyonluk şehirde kampüs diye hapishane okul yap, sonra bu şehrin evlatlarının geleceğini belirleyeceği sınavda okulu bulmak için şehirde arâm arar hale geldik. Tek bir yön levhası olmayan şehirde dolan ki okulu bulasın. Hadi okulu bulduk diyelim hangisi bizim aradığımız okul?Okulu bulamayıp beddua eden mi dersin,nefes nefese son dakika yetişen mi dersin,yada bahçesinde altında dinlenecek tek bir ağaç yok mu dersin,tabi bahçe derken bir okulun damı diğer okulun bahçesi olduğunu belirtmemiz lazım. Şanlıurfa eğitimde 77. sırada olmasına rağmen sorsan Şanlıurfa il milli eğitimde güzel şeyler oluyor."




Milli Eğitim Bakanlığı'nı da eleştiren veli, öğrencilerin eğitim gördükleri veya en yakın oldukları okulda sınava girmeleri gerektiğini kaydetti.
Veli, "Bir ah da Milli Eğitim Bakanlığına, çocukları niye kendi okullarında yada yaşadığı mahallede sınavlara almıyorsunuz da bu eziyeti insanlara çektiriyorsunuz?" dedi.



AJANS URFA
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2019, 00:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
kb
kb - 5 yıl Önce

urfada bır yere gıtmek ıcın levha yokkii bitmeyen yolda her yer levhasız

SIRADAKİ HABER