Elektrik Kesintileri Eğitimi Engelliyor

Elektrik Kesintileri Eğitimi Engelliyor...

Elektrik Kesintileri Eğitimi Engelliyor

  Türk Eğitim Sen Siverek  temsilciliği ilçemizde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili basın açıklaması düzenledi. ilçe sendika binasında yapılan basın açıklamasını sendika başkanı Mehmet Şengönül yaptı. Şengönül basın açıklamasında şöyle dedi.


"  İlçemizde yaşanan elektrik sıkıntısı songünlerde iyice artmaktadır. Daha öncede sık sık yaşanan elektrik kesintileriartık sürekli bir hale dönüşmüştür. Hafta içi her gün ilçe merkezinde öğlen12.00-13.00 ve gece 01.00-04.00 saatlerinde elektrik kesintisi gerçekleşirken ,hafta sonları bu saatler daha da artmaktadır. İlçe merkezinde durum böyleykenköylerde durum daha da vahim.. Elektrik kesintileri günlerce sürmektedir.
Bu kesintiler sadece günlük hayatı aksatmakta kalmıyor asıl geleceğimizietkilemekte yani eğitim-öğretime bir de bu şekilde darbe vurulmaktadır. Bukesintiler merkezdeki okullarımızda sorunlara neden olurken köy okullarında birfiil eğitim-öğretimin aksamasına eğitimde kopukluklara neden olmaktadır.Düşünün soğuk ve erken kararan hava şartlarında yeri geliyor gün boyu elektrikolmuyor. Öğrenciler ve öğretmenler ısınmayan soğuk sınıflarda eğitim-öğretimenasıl adapte olacaklar? Şu bir bilimsel gerçek ki , fizyolojik ihtiyaçlarıkarşılanmayan kişilerin eğitime de odaklanmaları mümkün değildir. Ayrıca akşam16.00 gibi hava kararırken okul ders bitimi 17.00'dir. Bu arada kalan 1 saatteöğretmenlerimiz orta çağda ders işler gibi mum ışığında ders işlemek zorundakalıyorlar. İkinci kademe öğrencilerin gelişimsel özellikleri de göz önünealınacak olursa bunlardan başarı beklemek ne kadar doğru? 8.sınıfların teogsınavına hazırlandığı bu günlerde kesintiler, sınava hazırlıkları daha dazorlaştırmakta hatta yer yer tamamen engellemektedir. Öğrencilerin kazanımlarıyetişmemekte, öğretmenlerin okul içi faaliyetleri gerçekleşmemektedir. Buşartlarda diğer bölgelerle aynı sınava tabi olacak öğrencilerimizden nasıl aynıbaşarıyı bekleriz?


Ayrıca lojmanlarda kalan eğitimci arkadaşlarımız gün boyu kesintilerden çokdaha fazla etkilenmekte günlük yaşantıları tamamen sekteye uğramaktadırlar.Kesintiler yüzünden yaşanan sıkıntıların yanında gündüz ve gece ısınmalarıbaşlı başına büyük bir sorun haline gelmektedir. Zaten zor şartlardaeğitim-öğretim veren öğretmenlerimiz, kesintiler yüzünden tamamen dünyadankopuk, sağlık sorunlarıyla dolu bir hayatın içine hapsoluyorlar. Hiçbir uygunşart sağlanmadan eğitim-öğretimde verim hatta yüksek verim beklemek tamamen haksızlıkve adaletsizliktir. Bunlara rağmen eğitimcilerimiz tamamen vicdani vegönüllülükle eğitim vermektedirler. 


Enerji hatlarının eski oluşu ya da mevcut enerji sisteminin yetersizliğiyüzünden eğitimin bu kadar sekteye uğraması , eğitimcilerin bu kadar sıkıntıyaşaması hangi vicdana , geleceğini düşünen bir millet olarak hangi mantığasığar..
Buradan 24 Kasım gibi özel bir günde mecliste grubu olan tüm siyasi partibaşkanları ve vekilleri, sivil toplum kuruluşları ve konuyla ilgilenen tüm kişive kuruluşları eğitim-öğretimin ve eğitimcilerin bir diğer ciddi sorunu olan bukesintilerle ilgilemeye davet ediyoruz.



TÜRK-EĞİTİM SEN SİVEREK TEMSİCİLİĞİ

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER