GAZETECİLİK VE SİVEREK

19.08.2013 meydana gelen trafik kazasında ölen şoför'e Allah rahmet eylesin, yaralılara Allah'tan acil şifalar dilerim. Ancak kazayla; gazetecileri dövmek arasında bir ilişki kuramadım. Mantıklı bir izahı da yoktur. Feodal yapıdan kalma, kaba kuvvete dayalı, hukuksuz bir kalıntının devamıdır. Siverek'in tanıtımı, şeffaflığın sağlanmasını, toplumun bilinçlenmesine ve okuma alışkanlığın kazanmasına kadar birçok işlevde etkin rol oynayan gazetecilere ancak saygı duyulur. Zor şartlar içinde özveri çalışan, topluma en iyi haberi ulaştırma heyecanını taşıyan, bir kamu görevini gören gazetecilere hepimiz borçluyuz. 

     Hesabımıza gelen haberi yap, gelmeyeni yapma anlayışı çok geri de kaldı. Demokratik ve özgürlüklerin oluşmasında, bilinçli bireylerin oluşmasıyla mümkün olacaktır. Zamanında ve doğru haber almamızı sağlayan gazetecilere; kendi ve toplumun menfaati için katkı sunmak zorundayız. Artık yapılan haksızları yanlışlar gizli kalmasını önleyen ve toplumda otokontrolü dolaylı olarak sağlayan gazetecilerdir. 

     Gazetecilere yapılan linç girişimi, Toplumun bilinçlenmesine, demokratik ve özgürlüğe, insan hak ve hukukuna yapılan bir saldırıdır. Para pul kazanmayan, ancak topluma doğru ve zamanında haber ulaştıran, Siverek'in tanıtımını sağlayan, bireylere okuma alışkanlığını kazandırarak dolaylı olsa da eğitime katkı sağlayan bu insanlara bu meslek sahiplerine gül uzatılır, Tekme değil.

    Bu feodal yapının kalıntısı olan kaba güç, Siverekli gazetecilere yapılan saldırı ilk ve son olacaktır. Çünkü Bu olay yalnız gazetecilere yapılmamıştır. Siverek'in hizmetinden olan gazetecilerin şahsından tüm Sivereklilere yapılmış, kabul edilmez kötü bir davranıştır. Sivereklilerin aydınlanmasına ve haber almasına karşı yapılan bu davranışı kınıyorum.

Tekrar kazada ölene Allah' rahmet, yaralı olanlara da Allah'tan şifa diliyorum.

YORUM EKLE