'Adalet' nöbeti tutan Şenyaşar gözaltına alındı

2018 yılında Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde yaşanan kavgada 2 oğlu ve eşini kaybeden, 1 oğlu da hapishanede olan Emine Şenyaşar, Şanlıurfa Adliyesi önünde ‘Adalet’ nöbetindeyken gözaltına alındı.

'Adalet' nöbeti tutan Şenyaşar gözaltına alındı

2018 seçimleri öncesinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında yaşanan kavgada esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar, vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetti. 8 kişinin de yaralandığı olayın ardından Fadıl Şenyaşar ile 2019 yılında AK Partili vekilin ağabeyi Enver Yıldız tutuklandı. Olayda 2 oğlu ve eşini kaybeden, 1 oğlu da hapishanede olan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, bir hafta önce Şanlıurfa Adliyesi önünde ‘adalet’ talebiyle oturma eylemi başlattı. Anne Emine Şenyaşar, oturma eyleminin 7'nci gününde polis tarafından gözaltına alındı. Anne Şenyaşar’ın ‘kamu görevlisine hakaret ettiği’ iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Ferit Şenyaşar’ın ise adliye önündeki eylemi sürüyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Zaza
Zaza - 3 yıl Önce

Yıldız ailesinin katledip Terorist dedigi kişiler Esnaf bir aile çıktı.Öldür Katlet sonra Terorist de Kurtul! Sayın Vali Bey olayı biliyor eminim ki Valimiz bu olayı aydinlatacak suçlular cezasını bulacaktir.

SIRADAKİ HABER