Bedelli askerlikte ikinci celp dönemi ne zaman?

Bedelli askerlik uygulamasına ilişkin celp takvim süreci işliyor. Bedelli askerlikten faydalanacakların birinci celp döneminde gönderilecekleri birlikler belirlendi.

Bedelli askerlikte ikinci celp dönemi ne zaman?
Bedelli askerlik başvuruları devam ederken son dakika gelişmeleri de yaşanmaya devam ediyor. 15 Eylül'de birliklerine sevk edilecek ilk 12 bin yükümlünün askerlik birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakları dün e-Devlet üzerinden ilan edildi. Bedelli askerlik celp tarihleri ve yerleri hakkındaki tüm bilgiler haberimizde. İşte bedelli askerlik yerleri sorgulama ekranı...



BİRLİKLER BELLİ OLDU

Bedelli askerlik uygulamasından yararlanacakların birinci celp döneminde 21 günlük temel askerlik eğitimi verileceklerin birlikleri belli oldu.



İLK CELPTE 12 BİN KİŞİ YARARLANACAK

15 Eylül'de birliklerine sevk edilecek ilk 12 bin yükümlünün askerlik birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakları dün e-Devlet üzerinden ilan edildi. Yükümlüler, temel askerlik eğitimi alacakları birlikleri sistem üzerinden öğrenebilecek. Bilgiler, yükümlülerin adlarına kayıtlı cep telefonlarına da mesaj olarak gönderilecek.



BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ SORGULA

Bedelli askerlik yerleri açıklandı. Adaylar bedelli askerlik yeri sorgulama işlemlerini e-devlet giriş sistemi üzerinden yapabilir. Sorgulamak için aşağıdaki linki tıklayın...


İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ CELP DÖNEMLERİ NE ZAMAN?

Milli Savunma Bakanlığı'nca, bedelli askerlikten faydalanmak isteyenlere üç celp döneminde temel askerlik eğitimi verileceği, ilk celp döneminde birliklere sevk işleminin 15 Eylül'de, ikinci sevk işleminin 6 Ekim'de, üçüncü sevk işleminin ise 27 Ekim'de yapılacağı açıklanmıştı.

İkinci celp dönemine ilişkin sevk bilgileri 6 Eylül'de, üçüncü celp dönemine ilişkin bilgiler ise 27 Eylül'de e-Devlet sistemi üzerinden ilan edilecek. İlk 3 dönemde yer almayan diğer yükümlülerin celp planlaması ise bedelli askerlik başvuru süresinin sona ereceği 3 Kasım'dan sonra yapılarak ayrıca duyurulacak.



İŞLEMİ GECİKEN KAPSAM DIŞI


Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin, yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek. Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler, bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak. Yurtdışındakiler ise temel eğitimlerini internet aracılığıyla uzaktan tamamlayacak.


ASKERLİK YERLERİ NERELER?

Milli Savunma Bakanlığı'nın bedelli askerliğin uygulanmasına yönelik çalışma taslağına göre, başvuru sayısı doğrultusunda ayrı celp dönemleri oluşturulacak. Ankara, Balıkesir, Burdur, İstanbul ve Samsun'daki eğitim merkezlerinin sadece bedelli askerlik yapacaklar için hazırlanması planlanıyor.

İşte zorunlu eğitimin yapılacağı birlikler:

58'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Burdur

5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Sivas

1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Manisa

3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı &ndasAntalyalya

48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Tokat

15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Amasya

59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı – Erzincan

3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Ezine-Çanakkale

1'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Aydın

116'ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Çanakkale

9'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bilecik

Jandarma Muhabere Eğitim Tabur Komutanlığı-Seferihisar-İzmir

10'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bornova-İzmir



(Kaynak: Takvim)
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER