Büyükşehir'de 'yeşil alan-elektrik' krizi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin bugünkü meclis toplantısında park alanına trafo tesisi kurulması üyeler arasında 'yeşil alan-elektrik' krizine neden oldu.

Büyükşehir'de 'yeşil alan-elektrik' krizi!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı 4'üncü Meclis Birleşimi bugün gerçekleşti.




Toplantı, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan başkanlığında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Mecliste, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporları, üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi.




PARK ALANININ BİR KISMINA TRAFO TESİSİ YAPILMASI
Raporlar arasında yer alan Karaköprü ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki 2 bin 87 metrekarelik park alanının 14.21 metrekarelik kısmına trafo tesisi yapılması, üyeler arasında tartışmalara neden oldu. Karaköprü Belediye meclisinin 4 ay önce onayladığı rapora tepki gösteren üyeler arasında yeşil alan-elektrik krizi yaşandı.




TRAFO-ELEKTRİK KRİZİ
Yeşil alana trafo tesisi kurulmasını yanlış bulduklarını kaydeden meclis üyeleri, trafonun başka bir bölgeye kurulması gerektiğini kaydetti. Yeşil alan kadar elektriğinde önemli olduğunu aktaran üyeler ise parkın bir bölümünün ayrılmasının doğru olduğunu söyledi.
Birçok üyenin konuya dahil olması ile Başkanvekili Kaytan, raporun incelendikten sonra tekrar görüşülmesini talep etti. Üyeler arasında yapılan oylama ile imar komisyon raporunun reddedilmesi kararı oy çokluğu ile kabul edildi.
Özlem DİKMEN-BİHA / AJANS URFA
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER