Cumhurbaşkanı yeni kontrollü yaşam programını açıklıyor (CANLI YAYIN)

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından konuşuyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 
 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Son kabine toplantımızdan bu yana milletimizle pek çok eserin, müjdenin sevincini paylaştık. Süper Lig'i önümüzdeki sezon taraftarlarımızla birlikte gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz. Basketbol'da Avrupa zaferine ulaşan Anadolu Efes'in sevincine ortak olduk. Kendilerine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.Jimnastikte ülkemize altın madalya getiren Ayşe Begüm Onbaşı kızımızı da arayarak tebrik ederek başarılarının devamını diledik. Türkiye ulaşımda yeni bir devrim yaşayacaktır.

Bizim ülkemiz için yapacak daha çok hizmetimiz var. Bizim inşa edeceğimiz çok hizmetimiz var. Gençlerimize bırakacağımız en önemli mirasımız olan 2053 vizyonumuz için katetmemiz için gereken daha çok mesafemiz var.

400 km'lik Kuzey Marmara otoyolumuzu hizmete almış bulunuyoruz. Nakkaş bölümünü de inşallah en kısa sürede tamamlayacağız. Kalkınmanın temel altyapısı olan ulaşım meselesini kökten çözmüş bulunuyoruz. 

Ülkemizi ve milletimizi kısır çekişmelerin, sahte gündemlerin, karanlık senaryoların kıskacına hapsetmek isteyenlere eyvallah etmedik, etmeyeceğiz.

Türkiye, NATO başta olmak üzere üyesi bulunduğu uluslararası güvenlik kurumlarına olan sorumluluğunu hakkı ile yerine getirmiştir. Çarşamba günü Meclis'te gerçekleştirdiğimiz toplantıda kapsamlı değerlendirme yaptık. Aynı akşamda ABD şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle toplantı gerçekleştirdik. Ayrıca şirket temsilcilerinin tüm sorularını da cevapladık. Yakın tarihimizin kara günlerinden biri olan 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Demokrasi ve Özgürlükler adasında bir araya geldik."

Cuma günü milletimizin hayali olan Taksim Camii'ni açtık. Taksim Camii'nden yankılanan sese karşı dile getirilen rahatsızlıkların gerisinde güçlü ve büyük Türkiye'nin ayak seslerinden duyulan korku vardır Birileri sembol olarak görmeyebilir ama  bilesiniz ki Çamlıca Kulesi bu asrın sembol eserlerinden birisidir. Çamlıca'nın eski halini bilenler, yeni halini çok daha iyi takdir edecektir. İstanbul Boğazı'nın silüeti yepyeni bir çehreye kavuşmuştur.

İnşallah bir asır sonra cumhuriyetimizi gerçek gündemine asıl rayına oturtmuş olarak ülkeyi gençlerimize emanet edeceğiz. Yaklaşık bir buçuk yıldır dünyayla birlikte ülkemizi de esir olan mevcut salgınla mücadelemizi her cephede kararlılıkla sürdürüyoruz.

Milletimizin her kesimine verdiğimiz destekleri sizlerle paylaşmıştık. Toplamda 661 milyar lirayı bulan hibe ve desteklerin ülkemizin salgın sürecini çok ciddi ekonomik kayıplara, sosyal sıkıntılara, güvenlik tehditlerine maruz kalmadan geçirmesinde çok büyük katkısı olmuştur.

Bugün Türkiye dünyada milli gelirine oranla halkına etkin, yaygın, yüksek tutarlı destekleri sağlayan ülkelerin başında gelmektedir. Dünyada her şey güllük gülistanlık da sadece Türkiye’de sıkıntı yaşanıyor gibi hava oluşturmaya çalışanlara verilecek en güzel cevap uluslararası kuruluşun bu tespitidir. Bugün büyüme rakamları açıklandı. Ekonomimizin yüzde 7 büyüyerek Çin'in ardından ikinci sırada yer alması milletime ve basın mensuplarına herhalde bir şeyler ifade ediyor.

Ülkemiz yaklaşık 10 bin ilave istihdama karşılık gelen 3400 proje ile 2,3 milyar liralık kırsal kalkınma yatırımına kavuşmuştur. Geçtiğimiz hafta Karadeniz'deki doğalgazın ardından karada da 3 petrol kuyusunun müjdesini paylaşmıştık.

Diğer yandan aşı çalışmalarında da dünyada ilk 10 ülke arasındayız. Üstelik bunu kendisi aşı üretmediği halde başarmış ülkeyiz. İnşallah yıl sonu bitmeden kendi aşımıza kavuşmuş olacağız."



 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER