Filistin topraklarından yapılan mescidi aksa mimarisi Türkiye de sergileniyor

Filistinli gençlerin ceplerinde ve çoraplarında getirdikleri Kudüs toprağı ile minia minyatürü yapıldı.

Yapılan minia minyatürü memlekettin farklı bölgelerinde ve illerinde halka açık bir şekilde sergilendi. Bu yapının neticesi ise Türkiye’nin Hatay bölgesinde yapılmaya başlandı.

Bu minia minyatür çalışması yaklaşık olarak 7 ay sürmüştür. İstanbul istikametinden yola çıkan tır farklı şehirleri dolaşarak şimdi ki durağı Şanlıurfa Siverek oldu.

Siverek yetimler Vakfı ve Filistin vakfının gönüllü üyesi Mustafa Özoruç yapılan etkinlik hakkında açıklama yaptı.

Mustafa Özoruç “Filistin üzerinden ciddi baskı ve ambargo uygulandığını hepimiz biliyoruz. En son yaşanan savaşla baskıların artığını biliyoruz. Farkındalık oluşsun diye Filistinli gençlerden oluşan bir takım grup Kudüs’te ve Mescidi Aksa’nın bulunduğu çevreden ceplerine ve kimisi farklı yerlerinde bu toprakları koyarak Türkiye’ye getirdiler. Aylarca süren bir çalışmanın neticesidir bu. Bu yapının neticesi ise Türkiye de Hatay bölgesinde bu minyatür çalışması yaklaşık olarak 7 ay sürmüştür. Bu minia tamamlanıp son halini bu şekilde almıştır. İstanbul dan yola çıkarılan bu tır Şanlıurfa, Gaziantep ve şu anda Siverek ilçemizde halka açık bir şekilde sergileniyor. Bundan sonra ki süreçte ise Diyarbakır Batman, Mardin, Siirt, Van ve Bitlis gibi şehirlerde dolaşacak, ondan sonra rotasını tekrardan İstanbul’la doğru çevirip battı illerimizde de bu hizmetti verecek. Amaç ise Filistinli gençlerimizi yalnız bırakmamaktır. Bu amaçla Filistinli kardeşlerimiz içinde bir yardım kampanyası düzenlemiş olduk. Hem mescidi aksağımızı tanıtmak hem de küçük bir farkındalık oluşturmak istedik. Halkımızın bu konuda biraz olsun duyarlı olmasını istiyoruz Filistin topraklarına ve Mescidi aksa davasına önem vermesini onun dışında orada bulunan Filistinli kardeşlerimizin mücadelesini desteklemesini bir noktada elimizden geliyorsa onlara karşı yardımımızı esirgememelerini halkımızdan rica ediyorum “ ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2021, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER