Gülpınar'dan Önemli Açıklamalar

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınırları korumak amacıyla terörler mücadelesini sürdüreceği gerekçesiyle Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesinin 1 yıl daha uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşüldüğü meclis genel kurulunda söz alan Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar önemli açıklamalarda bulundu.

Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesinin 1 yıl daha uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşüldüğü meclis genel kurulunda söz alan Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar önemli açıklamalarda bulundu: “Türkiye'nin güney kara sınırlarına komşu Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeler ve devam eden çatışma ortamının millî güvenliğimiz açısından taşıdığı risk ve tehditler devam etmektedir.”

Irak'ta PKK ve DAEŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturduğunu ifaden Gülpınar, Irak'ın kuzeyine yönelik olarak 27 Mayıs 2019 tarihinde başlatılan Pençe Harekâtı ile Irak'ın kuzeyinde hudut emniyetinin daha da ileriye taşındığını ifade etti.

SINIRLARIMIZDA GÜVEN VE HUZUR ORTAMI OLUŞTURMAK

Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek, DAEŞ ve YPG başta olmak üzere, millî güvenliğimizi tehdit eden terörist unsurları etkisiz hâle getirmek, güvenli bölge tesis ederek bölgedeki istikrarı ve ülkemizdeki Suriyelilerin evlerine güvenli, gönüllü ve saygın bir şekilde dönüşlerini sağlamak maksadıyla bu ülkenin kuzeyinde gerçekleştirilen  Fırat Kalkanı harekatının başarıya ulaşmasıyla sahada gerilemeye başlayan DAEŞ Mart 2019 sonu itibarıyla Suriye'deki saha hâkimiyetini tamamen yitirmiştir.

4219 KİLOMETRE KARE ALAN KONTROL ALTINA ALINDI

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları sayesinde terörden arındırılan toplam 4 bin kilometrekarelik alana ülkemizden 366 binin üzerinde Suriyeli mülteci geri döndüğünü ifadene Gülpınar, ayrıca Fırat'ın doğusunda icra edilen Barış Pınarı Harekâtı ile 605 meskûn mahal ve 4.219 kilometrekare alan kontrol altına alındığını bölgede hayatın normalleşmesine yönelik faaliyetler başarıyla sürdürülmesini sağlamak için 400 okul, 86 cami ve 7 kilise hizmete açılmıştır.

BÖLGE HALKININ SALGINDAN ETKİLENMEMESİ İÇİN ÖNLEMLER ALINMAKTADIR.

 Hizmete giren devlet hastaneleri ve mobil sağlık birimleri vasıtasıyla 130 binden fazla Suriyeli muayene edilmiştir. Ayrıca, bölgede bulunan personelimiz ve halkın coronavirüs salgınından etkilenmemesi için gerekli tüm önlemler de alınmaktadır. Bölgede kullanma suyu problemi olmayıp içme suyuna yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bölgenin yüzde 55'ine elektrik verilmektedir. Ülkemizin tüm bu gayretleri sayesinde terör örgütü ve rejim baskısı sebebiyle topraklarını terk etmek zorunda kalan halk tekrar evlerine dönmeye başlamıştır.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2020, 17:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zaza
Zaza - 4 yıl Önce

Ya Meclisteki Fetö'cüler ne olacak?

SIRADAKİ HABER