Kabine toplanıyor: Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma günü koronavirüs ile ilgili “Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız” sözlerinin ardından gözler bugünkü kabine toplantısına çevrildi.

Kabine toplanıyor: Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe’de saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne başkanlık edecek. Toplantının en önemli başlığı son dönemde vaka ve ölüm oranında artış yaşanan koronavirüsle mücadele ve yeni tedbirler olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs süreci, vaka sayılarındaki artışın nedenleri, tedavi süreçleri ve aşı çalışmalarıyla ilgili brifing verecek. Toplantıda maske-mesafe kuralına uymayanların yanı sıra karantinayı ihlal edenlerle ilgili daha sıkı tedbirlerin uygulanması için kararlar alınabileceği ifade ediliyor.

 

Bilim Kurulu’nun tavsiyelerinin ele alınacağı toplantıda vaka sayılarında artış olan ve önlemlere uymayan il ve ilçelere yönelik yeni kısıtlamalar gündeme gelebilecek.  AVM, pazar yeri, park gibi kapalı ve kalabalık yerlerde önlemlerin sıkılaştırılması ya da kısıtlamalar getirilmesi de masadaki en önemli başlıklar arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ‘Tedbirleri sıkılaştıracağız’ şeklindeki açıklamasından sonra önümüzdeki günlerde il bazında yeni tedbirlerin gündeme geleceği belirtiliyor. Bazı illerde başlatılan ‘HES kodu olmayanların kamu hizmeti alamaması’ uygulaması kısa süre içinde Türkiye geneline yayılacak.

Ayrıca, birkaç ilde başlayan ‘akıllı bileklik’ uygulaması da tüm Türkiye’de yaygınlaştırılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER