Köylüler Kendi Kendini Karantina altına aldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi kırsalında bir mahallenin sakinleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında demir kapıyla kapattıkları giriş yolundan yabancıların geçmesine izin vermiyor.

Köylüler Kendi Kendini Karantina altına aldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi kırsalında bir mahallenin sakinleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında demir kapıyla kapattıkları giriş yolundan yabancıların geçmesine izin vermiyor.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında "Evde kal Türkiye" çağrısına uyan 13 hane ve 85 nüfuslu Gergerli Mahallesi sakinleri, ziyaretçi almama kararı aldı.

Kırsaldaki mahalleye gelen yolun birkaç noktasına "Dikkat! Köyümüze salgından dolayı ziyaretçi kabul etmiyoruz" tabelaları asan mahalle sakinleri, giriş yolunu da demir kapıyla kapatarak ziyaretçi girişine izin vermiyor. Mahallede kaçak olmasın diye gençler de belli saatlerde gönüllü nöbet tutuyor.

Bazı ihtiyaçların karşılanması için ise günün belirli saatlerinde çıkışlarına izin verilen mahalle sakinleri, geri döndüklerinde ise dezenfekte edilerek içeriye alınıyor.

Aldıkları tedbirleri sıkı sıkıya uygulayan mahalle sakinleri, haber yapmak için gelen gazetecileri de içeri almadı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
NEYE LAZIM
NEYE LAZIM - 4 yıl Önce

AFERIN

SIRADAKİ HABER