Memur-Sen’den ‘Hakem Kurulu’ açıklaması

5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri ile ilgili olarak konuşan Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, “Milyonlarca insanı ilgilendiren genele ve 11 hizmet koluna ilişkin ve her biri bir sorunun çözümü, bir mağduriyetin giderilmesi anlamına gelen toplam 650 teklifimizin Hakem Kurulu tarafından dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.

Memur-Sen’den ‘Hakem Kurulu’ açıklaması
5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde yaşanan uyuşmazlık sonrasında Memur-Sen Konfederasyonu üyeleri 81 ilde eş zamanlı olarak açıklama yaptı. Şanlıurfa’da il binası önünde toplanan üyeler adına Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun konuştu.

Coşkun 81 ile sahada olduklarını belirttiği konuşmasında, “Uyuşmazlıkla sonuçlanarak Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna giden 5. Dönem Toplu Sözleşmede, kamu görevlilerinin haklı beklentilerini dile getirmek ve kazanımları arttırmak için bugün 81 ilde ‘Emeğe Saygı, Adalete Davet’ temasıyla sahadayız” sözlerine yer verdi. 
 

Coşkun açıklamasının devamında şunları söyledi: “Memur-Sen’in tekliflerinin tümü makul olmasına karşın maalesef kamu işvereni makbul tekliflerle gelmediğinden süreç uyuşmazlıkla sonuçlanmış ve Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna gitmiştir. Dün dedik bugün de diyoruz: Memur-Sen’in teklifleri milletin talepleridir. Çünkü bu teklifler milletin maşeri vicdanında makes bulmuş adil ve hakkaniyetli tekliflerdir. Hakem Kuruluna gitme süreci de Kamu İşvereni tarafından hakkaniyetli yürütülmemiştir. Yasanın açık hükmüne aykırı bir şekilde; uyuşmazlık tutanağı düzenlenmeden, bu konuda bağlı sendikalardan hiç biriyle görüşülmeden ve sanki sendikalar imzadan kaçmışlar gibi tespit tutanağı tutulmuştur.

Hakem Kurulunun sağduyu ile konuya yaklaşacağına olan güvenimiz tamdır. Memnuniyet üretmek için hala geç olmadığını, artık bu sorumluluğun Hakem Kurulunda olduğunu hatırlatıyoruz. Milyonlarca insanı ilgilendiren genele ve 11 hizmet koluna ilişkin ve her biri bir sorunun çözümü, bir mağduriyetin giderilmesi anlamına gelen toplam 650 teklifimizin Hakem Kurulu tarafından dikkate alınmasını istiyoruz.”


AJANS URFA
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER