Peçeyle geldi, sınava giremedi

Şanlıurfa'da yapılan açıköğretim sınavında çarşaflı ve peçeli bir kadın, sınava girmek isteyince 'yüzü görülmediği' gerekçesi ile salon görevlisi tarafından engellendi.

Peçeyle geldi, sınava giremedi
Dün Şanlıurfa'da yapılan açıköğretim sınavında 28 Şubat dönemini hatırlatan bir uygulama daha yaşandı.

Sancaktar Mahallesindeki TOBB Fen Lisesinde sınava giren ve ismi öğrenilemeyen bir kadın öğrenci iddiaya göre çarşaflı ve peçeli bir şekilde okula geldi. Güvenlik kontrolünün ardından sınava gireceği salona giden kadın öğrenci burada salon görevlisi M.Ç'nin engeliyle karşılaştı. Çarşaflı ve peçeli kadın, 'yüzü görülmediği' gerekçesi ile salon görevlisi tarafından engellendi. Kadın görevlilerin çarşaflı öğrencinin yüzünü görmesine ve sakınca olmadığını belirtmesine rağmen salon görevlisi M.Ç, kendisi kadın öğrencinin yüzünü görmekte ısrar etti. Üstelik tutanak tutmakla tehdit etti.

Kadınla görevliler arasında tartışma uzayınca konu bina sorumlusuna iletildi. İddiaya göre bina sorumlusu da sadece binayı sınav için kullanmaktan sorumlu olduğunu belirterek sınavla ilgili sorumluluğun salon sorumlusunda olduğunu dile getirmesi üzerine daha da rencide olan kadın öğrenci yaşananlara adeta isyan ederek sınava gireceği okulu terk etti.



BU TÜR MAĞDURİYETLER HALA YAŞANIYOR

Çoğunluğu öğretim görevlilerinden oluşan salon ve bina görevlilerinin görev aldığı bu tür sınavlarda zaman zaman bu tür mağduriyetler yaşanabiliyor. Bir dakika sınava geç geldiği için sınava alınmayan ya da kılık kıyafeti yüzünden sınavlarda mağdur olan birçok vakaya Şanlıurfa'da yaşanan bu vaka da eklenmiş oldu.



Hüseyin ÖZKAN/AJANS URFA
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER