Şanlıurfa milletvekili hakkında yakalama kararı

PKK'lı Mehmet Yılmaz'ın 23 Şubat 2016'da Viranşehir'deki cenazesine katılan HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan hakkında

Şanlıurfa milletvekili hakkında yakalama kararı
PKK'lı Mehmet Yılmaz'ın 23 Şubat 2016'da Viranşehir'deki cenazesine katılan HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.


Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Milletvekili Ayhan hakkında da 21 Eylül 2015 tarihinde sosyal paylaşım sitesindeki mesajıyla, terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren eylemlerini meşru gösterecek ve övgü oluşturacak şekilde açıklamalar ve paylaşımlarla propagandaları nedeniyle "terör örgütü propagandası" suçundan dava açıldı.


Her iki milletvekili için de 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.


HDP'li Öcalan ve Ayhan, bugün 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılmadı. Haklarında 'zorla getirme' kararı olan ancak adreslerinde bulunamadıkları için duruşmaya katılan milletvekillerinin avukatlarından Sevda Çelik Özbingöl, müvekkillerinin milletvekili olduğunu sebebiyle yasama dokunulmazlığı bulunduğunu belirterek, mahkemeye davetle çağrılmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise zorla getirilme kararına rağmen kendisine ulaşılamayan ve ikinci kez ifade vermeye gelmeyen Ayhan ve Öcalan hakkında savunmasının alınmasına yönelik "yakalama" kararı vererek duruşmayı erteledi. 


(Haberler.com) 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER