Şanlıurfa'dan çağrı: Sektör bir bölgeye sıkıştırılmasın

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, ortak girişim grubu tanıtım toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Ortak girişim grubu oluşturulmasıyla yerli otomobil üretimi için önemli bir adım atıldı.

Şanlıurfa'dan çağrı: Sektör bir bölgeye sıkıştırılmasın
Türkiye'nin otomobili ortak girişim grubu tanıtım toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlendi.


Düzenlenen toplantıda, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsil eden Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmede, "Yerli otomobil için gerçekleştirilen bu girişimin, milli ve güçlü bir markayı, kısa zamanda Türkiye'ye kazandıracağını ümit ediyoruz. Otomotiv sektörünün uluslararası ekonomik göstergelerine baktığımızda, bu girişimin ne kadar stratejik bir adım olduğunu görebiliyoruz. Bu sektörün gelişimine katkı sağlayabilecek üretim ve tasarımları, ülkemiz adına gerçekleştirmek için bu adım kaçınılmazdı" dedi.


Sektörün belli illere hapsedilmesinin doğru olmadığı düşünen Demirkol "Bu sektör geliştirilirken, hükümetin yerli otomobil için sektörel bir politika uygulaması ve bu uygulamayla otomotiv sektörü için bölge belirleyerek alt yapı oluşturması, yerli otomobil üretim çalışmalarının kalkınma ve istihdamı yaygınlaştırarak ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunması adına Kocaeli, Bursa, İstanbul üçgenine hapsedilmemesi, bir bölgeye sıkıştırılmaması gerektiği çağrımızı yineliyor, kalkınma düzeyi ile doğru orantılı olan sanayileşmenin otomotiv sektörü için de ayrıca bir hassasiyet taşınması gerektiğini de ifade etmek istiyorum" diyerek çağrıda bulundu.



Demirkol açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Biz Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ülkemizin kaynaklarıyla üretilmiş yüksek katma değerli ürünlerle ihracat gerçekleştirmek için atılan bu adımları destekliyor, yerli otomobilin, sektördeki dışa bağımlılığımızı ve fosil yakıtlara ihtiyacımızı azaltmasını, çevreci motor ve batarya teknolojisiyle küresel ihtiyaçlara cevap vermesini bekliyor, yerli otomobil üretim sürecini üstlenen tüm firmaları tebrik ediyor, ülkemize bu girişimi kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz."



AJANS URFA


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER