Şanlıurfa’nın 6 günlük ceza bilançosu dudak uçuklattı!

Günde 300 karantina sayısının aşıldığı Şanlıurfa’da koronavirüs yasaklarına uymayanlara adeta ceza yağdı. 6 günde sadece maske takma yasağını çiğneyen yaklaşık bin kişiye 800 bin TL civarında ceza kesildi. Valilik, kurallara uyulması yönünde 3 dilde çağrıda bulundu.

Şanlıurfa’nın 6 günlük ceza bilançosu dudak uçuklattı!

Şanlıurfa’da koronavirüs (COVİD-19) yasaklarına uymayanlara cezada taviz verilmiyor.

Koronavirüs salgınını önlemeye yönelik tedbirler kapsamında kolluk kuvvetleri ve zabıta ekipleri Şanlıurfa genelinde denetim ve kontrollerini sürdürüyor. İş yerleri, fırın, pastane, kasap, market, bakkal, şarküteri gibi gıda üretim tesislerinde hijyen ve fiyat denetimleri yapılırken umuma açık alanlarda da yasakların uygulanıp uygulanmadığına dair denetimler gerçekleştiriliyor.

MASKE TAKMAYANLARA CEZA YAĞDI

Denetimlerin kararlılıkla yürütüldüğü kentte sokağa çıkma kısıtlaması ihlali, maske takmama, sosyal mesafe ihlali, kaçak dezenfektan veya kolonya üretimi ile karantina kuralına uymaması gibi pek çok yasağın ihlal edildiği tespit edildi. 20 Temmuz 2020 tarihi ile 26 Temmuz 2020 tarihleri arasında sadece maske takmama nedeni ile kentte 923 kişiye toplam 799.200,00 TL idari para ceza kesildiği, bu cezaya sosyal mesafe ihalili nedeni ile kesilen cezalar da eklenince tutarın 10 milyon TL civarında olduğu öğrenildi.



2 HAFTADA BİN 500 EV KARANTİNAYA ALINDI

Özellikle salgınla mücadelede normalleşme sürecine girilmesinin ardından kentte vaka sayılarında ciddi artış yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Şanlıurfa’yı vaka sayılarında artış yaşanan şehirler arasında olarak gösterdi ve "Vaka sayısı pik yaptı" dedi. Öyle ki kentte önce 100’ü aşan karantina sayısı kısa sürede 200’ü bugün de 300’ü aştı. Kentte son 15 gün içerisinde bin 500’den fazla ev ev karantinaya alındı.

3 DİLDE HER KESİMDEN ÇAĞRI

Şanlıurfa Valiliği de cezalara ve her gün açıklanan karantina sayısına rağmen kurallara uymayanlar için hazırladıkları bir video ile çağrıda bulundu. "Maskeni tak sosyal mesafesini koru" çağrısı yapılan videoda belediye başkanları, kurum amirleri, gazetecileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile dernek başkanları yer aldı. 3 dilde çağrı yapılan videonun sonunda Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de Urfa’da yaşayanlara seslenerek "Covid 19 ile mücadelemiz devam ediyor. Yeni normal hayatta da bütün hemşehrilerimi maske takmaya, sosyal mesafeye riayet etmelerine ve hijyene uymaya özellikle davet ediyorum. Ben de maskemi takıyorum, sosyal mesafeye uyuyorum" dedi.

Yetkililer, kurallara uyulmadığı takdirde cezada taviz verilmeyeceğini vurguladı ve ceza uygulamasının artarak devam edeceği öğrenildi.

Mustafa ARISÜT-Özlem ÇELİK-AJANS URFA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER