Sendika Başkanları Arasında Yüksek Gerilim

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanları arasında sosyal medya da yüksek gerilim yaşandı.

Sendika Başkanları Arasında Yüksek Gerilim
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanları arasında sosyal medya da yüksek gerilim yaşandı.


Aday öğretmen mülakatı sonuçlarının açıklanmasının ardından, Sosyal Medya hesabından açıklama yapan her iki sendikanın başkanı arasında yaşanan yüksek gerilim Eğitim sendikaları arasında yaşanan çekişmenin adeta yansıması oldu.


Türk Eğitim-Sen Başkanı Mehmet Şengönül sosyal medya hesabında, aday öğretmenlere baskı uygulanarak sendikaya üye kazandırmaya çalışan okul idarecileri olduğunu iddia ederek yaptığı açıklamada "Sendikamızda ki arkadaşlarımızın gösterdiği bu başarı okulunda ki öğretmenleri baskı ile zorlama ile farklı sendikalara yönelten, mülakatı tehdit aracı olarak kullanan tüm idarecilere tokat gibi bir cevap oldu" şeklinde açıklama yapması üzerine, Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı Fikret Aslanparçası sosyal medya hesabından sert cevap verdi.


Aslanparçası yaptığı açıklamada Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Şengönül'e isim vermeden yüklenerek kronik yancılık ile suçlayarak şunları kaydetti. "Yetkiyi kaybettiğinden bu yana çıldırmış bir vaziyette sağa sola saldıran, genel başkanının başkan olduğu zannına kapılarak kurduğu cümleler ağa babaları tarafından her fırsatta ağızlarına tıkanan, elde ettiğimiz kazanımlar karşısında sadece kronik yancılık yapan sözüm ona sendikamsı yapının Siverek Temsilciliği ve yavru temsilcisi, aday öğretmen arkadaşlarımızın mülakatları üzerinden yine bulanık suda balık avlamanın peşinde.
Aday öğretmen arkadaşlarımızın herhangi bir sendikaya üyeliklerini, okul idarecilerinin baskısına bağlayarak aday öğretmen arkadaşlarımızın aklıyla alay etme cüretini gösteren ve yüzü kızarmadan iftiranın doruklarında gezinen bu yapı ve temsilcisi, idarecilik yaptığı kendi okulundaki öğretmenlerin kahir ekseriyetinin Eğitim-Bir-Sen'e üye oluşlarını da kendi baskısına mı bağlamaktadır.

Eğitim-Bir-Sen olarak yazılı sınav öncesi genel merkezimizce özel bir çabayla hazırlanan hazırlık kitaplarını ve deneme sınavlarını üyelerimizin istifadesine sunarak üyelerimizi sınava en iyi şekilde hazırladık. Kendi üyelerinin de kitaplarımızla sınava hazırlandığını bilen, deneme sınavlarımızın ister herhangi bir sendikaya üye olsun ister üye olmasın tüm eğitimcilere açık olduğunu en azından duymuş olan bu yapıya, ya hayır konuşun ya susun tavsiyesinde bulunuyorum"  diyerek iddiaları yalanladı.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER