Siverek'ten Cumhurbaşkanı'na mektup: Çok şey mi istiyorum?

Siverekli 70 yaşındaki Mehmet Emin Tazefidan, yerelde yöneticilerin dertlerine çare olmadığını belirterek Cumhurbaşkanına mektup yazdı.

Siverek'ten Cumhurbaşkanı'na mektup: Çok şey mi istiyorum?

Siverek'e bağlı 130 haneli Taşıkara kırsal mahallesinde yaşayan 70 yaşındaki Mehmet Emin Tazefidan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak hem yerel yöneticilerden şikayetçi oldu hem de temel ihtiyaçlarının giderilmesi talebinde bulundu.

"EŞEKLE SU TAŞIYORUZ"

Merkeze 38 km. uzaklıktaki köylerine ilk kez 2011 yılında dönemin AK Parti Milletvekili Faruk Çelik'in geldiğini ve bir daha hiç kimsenin uğramadığını belirten Tazefidan; 2012 yılında kurulan çeşmedeki suyun kuruduğunu belirtti.

Susuzluk nedeniyle köyden kente göç verdiklerini kaydeden Tazefidan "Eşeklerle, atlarla çevreden su taşımakta beli bükülmüş ihtiyarlarımız, İhtiyar diyorum, çünkü köyde genç kalmadı bu şartlardan dolayı. Bilinçsizce çevrede vurulan sondaj kuyu çalışmaları nedeniyle köyümüzün tüm suları kurudu. İtfaiye haftalık olarak köyümüze su taşımakta, hayvanlarımız susuzluktan kırılmaktadır" dedi.

"SÖZLERİNİ TUTSUNLAR DİYE 7 YIL BEKLEDİK"

Köylerinde Cumhuriyet kurulduğundan bu yana ne bir kanalizasyon ne de su şebesi kurulmadığını belirten Tazefidan öğrencilerin okuldaki yaşadıkları zorluğa da değinerek " 600 öğrencisi olan bir okulda tuvalet kokusundan çocukların başı dönüyor, mideleri bulanıyor. Allah korkusu olan hiçbir idareci de yok ki buna bir çözüm bulsun. Büyükşehir olacaksınız, yolunuz, kanalizasyonunuz, okulunuz ve çeşmeniz yapılacak diye bize 7 yıldır söz veren Ankara’nın büyük büyük bakanları umudumuz olmuştu. Sabırla bu yedi yılı tükettik. Lakin ne kanalizasyon, ne su, ne de okulumuzun hiçbir eksikliğinin giderileceği yok" diyerek şikayetçi oldu.

"HEDEF 2023: TUVALET OLMADAN MEDENİYET OLUR MU?

Tazefidan Cumhurbaşkanına çözüm için şu sözlerle seslendi:

"Ölmeden önce, köyümde kanalizasyon, su ve tüm eksikliği giderilmiş bir okul istiyorum. Çok şey mi istiyorum? Her sabah okula torunlarımı bırakıyorum bu köyde. Öğretmenlerin çaresizliği, durmadan sağa sola yazı yazıp yardım istemeleri ve benim bu fakir halimle onlara yardımcı olamamam, derinden üzüyor beni. Yıl 2018 hedef 2023. Tuvalet olmadan medeniyet olur mu? Su olmadan temizlik olur mu? Biliyorum, size bu mektup ulaştıktan sonra belki bir iki yeri arar, talimat verir yapın dersiniz. Onlar da doğal olarak: “hemen sayın başkanım” diyecekler. Ama yapmayacaklar, bu mektubun sahibini birkaç gün taltif edecek veya gönlünü alıp oyalayacaklardır. Ama durum bildiğiniz gibi değil. Lütfen bu köye bir gelip bu gariban köylülerimizin halini yakından bir görün. Muhtarımız tüm kapıları çalmaktan umudunu yitirmiş bir vaziyette. Tüm yollar yüzüne kapanmış. Muhtara kimse yardımcı olmuyor. Hiçbir yerel yönetim derdimize çare bulmuyor. Reisimizin de haberi olmuyor galiba. Biz yazıyoruz, onlar ulaştırmıyorlar. Hesapları zor olacak kanımca…"

YORUM EKLE
YORUMLAR
cengic kirvar
cengic kirvar - 5 yıl Önce

Resul duy ve utan.Siveregi ne hale soktun

Kayyum istiyoruz
Kayyum istiyoruz - 5 yıl Önce

Resul yerine Kayyum atansın.

SIRADAKİ HABER