Siverek'te yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Kaynak Mahallesinde çıkan yangında dumandan zehirlenen 3 çocuk hayatını kaybetti.

Siverek'te yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir evde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında dumandan zehirlenen 3 çocuk hayatını kaybetti.

Edindiğimiz bilgilere göre yangın, ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Karacadağ (Kaynak) Mahallesinde, Hacı Menek'e ait 2 odalı, toprak çatılı evde meydana geldi. 


Hacı Menek ve eşi sabah saat 05.30 sıralarında çalışmak için tarlaya gitti. Evde, çocukların uyudukları sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Evden dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar, itfaiye ekiplerine haber vererek kendi imkanları ile yangına müdahale etti. Aşırı dumandan dolayı eve girmeye zorlanan vatandaşlar dumandan zehirlenen çocukları dışarı çıkararak Siverek Devlet Hastanesine kaldırdı.


Hastaneye kaldırılan Bedriye (3), Mustafa (2) ve Ahmet Menek (6 aylık) burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı. Yangın sonunda ev tamamen yanarak kül oldu.

Olayın görgü tanıklarından Celal Çelik, çocukları kurtaramadıklarından dolayı üzgün olduğunu belirterek, "Evden dumanların çıktığını gördük, annesi de yan tarafta inekleri sağıyordu. Camı kırarak içermeye çalıştık. Dumandan dolayı içeri giremiyorduk. Evin etrafında dolandık ama dumandan dolayı bir müdahale edemedik" 


Olayın ardından yanan evin etrafında toplanan Menek ailesinin yakınları ağıtlar yakarak, sinir krizleri geçirdi. 


Çocukların cesetleri, otopsi için Siverek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

O
lay ile ilgili soruşturma başlatıldı. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER