SİVEREKLİ ESNAFTAN ÖRNEK DAVRANIŞ

SİVEREKLİ ESNAFTAN ÖRNEK DAVRANIŞ

SİVEREKLİ ESNAFTAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Siverek ilçesi Camikebir Mahallesinde el sanatları ve iplikçilik ile geçimini sağlayan Ahmet Çakır’dan herkese örnek teşkil edecek davranış
Türkiye ye covid-19’un  gelmesiyle beraber maske ve kolonyalarda fahiş fiyatlar ortaya çıkmıştı. Bir çok esnaf maske ve kolonyayı fahiş fiyattan satarken bir çoğu da Ahmet Çakır gibi ihtiyaç sahiplerine ücretsiz temin ediyor. 
Siverek halkına seslenen Çakır; bugünün birlik günü olduğunun altını çizerek şunlara değindi “Son zamanlarda maskeyle kolonya üzerindeki aşırı bir olumsuzluk hava hâkimdi. Bizde halkımıza biraz daha yardımcı olabilmek adına “herkes kendi maskesini kendisi yapsın” sloganıyla yola çıkarak malzemesini maddi durumu el verişsiz olan ailelerin  malzemesini biz karşılıyoruz. Maskeyi yapmasını bilenlerde var bilmeyenlerde, yapmasını bilenler  gelip malzemeleri götürüp kendi yapıyor, bilmeyenlere de biz burada kendimiz yapıyoruz. Beş liralık malzemeyi  burada 50 kuruşa satıyoruz.  Geçen günlerde hastaneye 700- 800 liralık malzeme hibe ettik. Bugün birlik günüdür. Kim milleti için, halkı için bir fedakârlık yapabiliyorsa ne mutlu onadır. Ferah günde bu millet buraya alışverişe geliyorsa ve birçok yerde işimi görüyorsa gün olur bende elimden geleni yapmak zorundayımHerkesin elinde mutlaka bir olanak vardır. Herkes kendine yakışanı yapar. Bizlerde kendimize yakışanı yapıp fırsatçılara ortalığı bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafatekce7
Mustafatekce7 - 4 yıl Önce

Helal sana usta

SIRADAKİ HABER