Suruç Davası müştekileri: Sanık neden yok?

IŞİD'in Suruç'ta gerçekleştirdiği ve 33 kişinin ölümüne neden olan katliamın davası görülmeye başlandı. İlk duruşmadan geriye 'Sanık neden yok?' sorusu kaldı.

Suruç Davası müştekileri: Sanık neden yok?
33 gencin ölümüne 100'e yakın kişinin yaralanmasına neden olan kanlı Suruç Katliamı'ndan 21 ay sonra bugün adalet arayışı başladı. Davanın ilk duruşması Hilvan'da bulunan 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 


Suruç Katliamı'na ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün saat 09.00'da başlaması bekleniyordu. Ancak dünden kalan FETÖ davasının bugüne sarkması nedeniyle dava öğleden sonraya ertelendi.


Şikayetçi olarak çeşitli illerden gelip duruşmaya katılan ailelerin yanı sıra insan hakları savunucuları, siyasi parti temsilcileri ile katliamda yaralananlar 15.00'de başlayan duruşmada hazır bulundu.


Başka suçtan tutuklu Yakup Şahin ile Suriye'de bulunan Deniz Büyükçelebi ve İlhami Ballı'ya ayrı ayrı 104'er kez müebbet ağır hapis cezası istenen dava görülmeye başlandı.

Müşteki sıfatı ile tek tek dinlenen yakınlar, mahkeme heyetine katliamdan sorumlu olan tüm yetkililer hakkında şikayetçi olduklarını belirtti.

30 avukatın aileler adına duruşmaya katıldığı davada sanık kürsülerinin boş kalması ailelerin ve katliamdan kurtulanların tepkisine sebep oldu. Geç saatlere kadar süren duruşmada aileler şikayetlerinde başta davada sanıkların bulunmaması olmak üzere katliamda ölenlerin ve yaralananların terörist olarak gösterilmesinin yanlış olduğu ve yetkililerin yargılanması gerektiğinin altını çizdi.

Duruşmada; CHP, HDP, SGDF, BEKSAV, Özgür Hukukçular Derneği, Egitim-Sen, Pir Sultan Abdal Derneği, İstanbul Şanlıurfa, Batman, Gaziantep ve Diyarbakır baroları ile Özgürlükçü Hukuk Platformu'nun müdahillik talepleri mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Öte yandan yeni duruşmanın 14 Temmuz'da görülmesine karar verildi.

Mustafa ARISÜT / Hilvan - AJANS URFA
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER