Suruç Kanalı Merakla Bekleniyordu Ama Şimdi....

Dünyanın sayılı, Türkiye'nin de en uzun sulama tüneli olan Suruç Tüneli sayesinde Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'ndaki topraklara 2014 yılından bu yana su veriliyor.

Suruç Kanalı Merakla Bekleniyordu Ama Şimdi....

Dünyanın sayılı, Türkiye'nin de en uzun sulama tüneli olan Suruç Tüneli sayesinde Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'ndaki topraklara 2014 yılından bu yana su veriliyor. İddialara göre verilen su, yanlış sistemden kaynaklı toprak ve ürünlere zarar veriyor tahliye kanalları'nın olmaması, su yolu ve alt yapının olmamasından kaynaklı toprak ve ürün verimsiz hale geldi llçe’de bir çok kırsal mahalle bataklığa dönüştü insanlar evlerinde oturamaz durumda.

Saygın, yurtçiçeği, büyüksergen ve küçük sergen, uludüz,yalpı kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar yükselen yeraltı sularından dolayı ilçe merkezine taşınmak zorunda kaldı Ferhat DOĞAN" Halimizi görüyorsunuz köy göle döndü bırakın ekip biçmeyi köyde oturamıyoruz artık heryer göle döndü evlerimizi su bastı. DSİ ve büyükşehir bizi unuttu yada gözden çıkardı parası olan Suruç merkeze taşıniyor Suruç'a gidemeyenler mecbur katlaniyor perişan olmuşuz halimizi görsünler" dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER