Suruç katliamcıları için 104'er kez müebbet hapis istemi

Suruç'ta 34 kişinin hayatını kaybettiği kanlı eyleme dair hazırlanan iddianamede 3 şüpheli için 104'er kez müebbet hapis cezası istendi.

Suruç katliamcıları için 104'er kez müebbet hapis istemi
20 Temmuz 2015'te Suruç'ta IŞİD tarafından 34 kişinin hayatını kaybettiği, 70 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi.


Saldırıya dair 3 şüpheliye dair 213 sayfalık iddianame hazırlandı. 


5. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede, biri başka suçtan tutuklu 3 şüpheli için "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma, tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme" suçlarından 34'er kez, "Tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından da 70'er defa olmak üzere TCK'nın ilgili maddeleri gereğince toplam 104'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi. 



İddianamede ayrıca canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün saldırıyı gerçekleştirdiği kültür merkezine gidişine ait MOBESE kameralarına yansıyan görüntü ve fotoğrafları da delil olarak sunuldu.



Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER