Ücret alınmıyor: 5 milyon kişi başvurdu!

Hükümetin ücretsiz maske dağıtımında talep patlaması yaşandı. ePttAVM üzerinden test amaçlı açılan başvuru linki, bir saatte 5 milyon talep gelince çöktü. Başvurular e-Devlet üzerinden alınmaya başladı.

Ücret alınmıyor: 5 milyon kişi başvurdu!

Cerrahi maskelerin eczanelerde fahiş fiyatlara satılması üzerine hükümet, ücretsiz maske temini için harekete geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak amacıyla yürüttüğü çalışmanın hazırlığını tamamladı. Buna göre, maskelerin ePttAVM üzerinden başvuru toplanarak, PTT Kargo aracılığıyla gönderilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak sistemin altyapısını test için önceki akşam açılan linke milyonlarca vatandaş aynı anda girmeye çalıştı. Bir saatte 5 milyona yakın talep gelmesi sonucu sistem çökünce, başvuruların e-Devlet üzerinden devam edilmesine karar verildi.

İLK MASKELER BUGÜN YOLDA

Yetkililerden alınan bilgiye göre teknik çalışma dün gün boyu devam ederken, sistemin bugün devreye girmesi planlanıyor. E-Devlet’ten yapılacak başvuruda adres bilgisinin girilmesi yeterli olacak. Kişi başına haftada bir paket maske hakkı tanınırken, her pakette beş maske olacak ve her aile bireyi için ayrı talep yapılabilecek.

HER HAFTA 10 MİLYON MASKE

Önceki akşam test linkinden başvuru yapanlara da maske gönderileceği ifade edildi. PTT Kargo’nun her hafta 10’ar milyon maske ulaştırmayı planladığı da öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER