Urfa'da işkence gören kadına sosyal destek

Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, günlerce kocasından işkence gören M.N isimli kadına ulaşarak sosyal incelemelerde bulundu. Müdürlük tarafından aile kayıt altına alınarak düzenli takipleri yapılacak.

Urfa'da işkence gören kadına sosyal destek

Suriye'deki iç savaşın ardından Türkiye'ye gelen İ.A., dini nikahlı eşi M.N. ve 3 çocuğu ile Şanlıurfa'da yaşamaya başladı. İ.A., iddiaya göre bir süre önce oturdukları apartman dairesinin bir odasına kilitlediği karısını, 5 gün boyunca işkence etti.

Olaydan kısa bir süre sonra İ.A. isimli koca tutuklandı.  

Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ise 3 çocuk annesi M.N. isimli kadına ulaşarak sosyal inceleme ve destekte bulundu.

Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mağdur kadın M.N, Suriye ‘den Türkiye’ye geleli 9 yıl olduğunu,  İlyas A. ile yaklaşık 2.5 yıl önce evlendiğini ve bu evlilikten bir kız çocuğunun(40 günlük) olduğunu,  çocuğunun asla yurda alınmasını istemediğini, imam nikâhlı eşi İlyas A.tarafından darp edildiğini, yaşanan şiddetin daha öncede yaşandığını ve bu nedenle farklı zamanlarda Kadın Konukevinde kaldığını, ancak doğum yapacağı için kendi isteğiyle eşinin yanında doğum yapmak üzere Kadın Konukevinden çıktığını, eşi İlyas A.’ nın yaklaşık 3-4 gündür kendisine şiddet uyguladığını ve kırk günlük bebeğini kendisine vermediğini, bebeğinin nerde olduğunu bilmediğini, hastanede tedavisi tamamlandıktan sonra ise tekrardan Kadın Konukevine gitmek istediğini beyan etmiştir.

 Yapılan sosyal çalışma sonucunda dini nikâhlı eşi İlyas A.tarafından darp edilen M.N  ‘nin Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Yoğun Bakım 2 servisinde tedavisinin devam ettiği, bilincinin açık olduğu, fakat vücudunun çeşitli yerlerinde darp izlerinin olduğu, eşi İlyas A.’nın şu anda emniyette olduğu, eşinden şikâyetçi olduğu, daha önce kaldığı ve doğum yapmak üzere kendi isteğiyle ayrıldığı Kadın Konukevine gitmek istediği, bilgisine varılmış olup ilgili Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından M.N’ye ivedilikle psikososyal destek sunulmuş, rehberlik ve danışmanlık yapılmıştır. Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından söz konusu kadınımızın durumunun değerlendirilmesi,  gerekli önlem ve tedbirlerin ivedilikle alınması ve kendisinin de talebi üzerine tekrardan Kadın Konukevine yerleştirilmesi için ŞÖNİM tarafından değerlendirilmesi adına gerekli yazışmalar yapılmıştır. Müdürlüğümüzce hukuki sürece de müdahil olunmuş olup süreç titizlikle takip edilmektedir.

Ayrıca mağdurun kırk günlük bebeği emniyet güçlerince tarafımıza teslim edilmiş olup annesi iyileşinceye kadar ilgili kuruluşumuzda misafir edilecektir. Bebek ile ilgili olarak gereken sosyal çalışma yapılacak ve annesinin talebi üzerine annesine teslim edilerek, anne ve çocuğu uygun sosyal hizmet modellerimiz ile desteklenecektir.

Müdürlüğümüzce aile kayıt altına alınmış olup düzenli takipleri yapılmaya devam edilecektir.”

AJANS URFA 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER