Urfa'daki son durumu değerlendirdi: Vali Erin, Maske takmayı öğretemedik

Şanlıurfa'daki koronavirüs sürecini değerlendiren Vali Erin, tedbirlerin arttırılmasıyla yüzde 70'leri bulan maske kullanımının bugünlerde yüzde 20'lere kadar düştüğünü kaydetti. Kurallara uyulmamasına rağmen 'cezaların kesilmeyeceğine' yönelik bir algının olduğunu kaydeden Vali Erin, "Bu algı doğru değil. Sadece polisle olacak bir mücadele değil" dedi.

Urfa'daki son durumu değerlendirdi: Vali Erin, Maske takmayı öğretemedik

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in başkanlığında, bugün olağanüstü bir toplantı düzenlendi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Şahin Aslan ve İsmail Çetinkaya, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şefik Bakay, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu, Şoförler Odası Başkanı Mahmut Alkan ve basın mensupları katıldı.



ERKUŞ: VAKALARIN DIŞARI YAYILMASINI ENGELLEDİK

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, bir anda yükselen koronavirüs vakalarını değerlendirdi. Artışın ilk nedeninin İstanbul'dan Şanlıurfa'ya gerçekleştirilen taziye ziyareti olduğunu kaydeden Erkuş, şöyle konuştu:

"Vakaların dışarı yayılmasını engelledik. Vakalar 1-2 devam ederken, özellikle İstanbul, Sakarya gibi yerlerden ilimize seyahatler gerçekleşti. Bununla birlikte vaka sayılarında artışlar görüldü. Siverek'te yine İstanbul'dan gelen baba ve çocuğunun köy içerisinde akrabalar ile görüşmesi sonucunda vaka artışı gerçekleşti. Bize ilk hasta geldikten sonra kaynağın takibini yaptık, temasları belli bir sürede belirledik. Yaklaşık 190 kişiye kadar ulaşan bir bulaş oldu."

'BİZ ESKİ URFA'YA DÖNEMEYİZ'

Koronavirüs sürecinin atlatılmasıyla da eski hayata dönülemeyeceğini belirten Erkuş, virüsün hayatın bir parçası haline geldiğine değindi. Erkuş, "Biz eski Urfa'ya, eski Türkiye'ye ve eski dünyaya dönemeyiz. Bu virüs hayatımızın bir parçası haline geldi. Biz kontrolü sağlayarak, bunu hayatımızın bir parçası olarak göreceğiz. Bundan sonraki hayatımıza yeni normal olarak döneceğiz" açıklamasında bulundu.



VALİ ERİN: MASKE TAKMAYI ÖĞRETEMEDİK

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Şanlıurfa'daki son durumu değerlendiren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise özellikle maske konusunda uyarılarını yineledi. Birçok vatandaşın maske takmadığını ve kuralları dikkate almadığını kaydeden Vali Erin, "Bölgemizde maske takmayı öğretemedik" ifadelerini kullandı.

FİLYASYONDA BÜYÜK BAŞARI: YÜZDE 96

Vali Erin, İstanbul'dan Şanlıurfa'ya yaklaşık olarak 11 bin vatandaşın geldiğini açıkladı. Bu kişilerin takibinin dikkatle yapıldığını söyleyen Vali Erin, filyasyonda büyük başarı yakalandığını ve yüzde 96'ının altına düşülmediğini aktardı.

URFA'DA 34 BİN 400 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

Kentteki vaka sayısına ve karantina altındaki bölgelere de değinen Vali Erin, önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüsün başlangıcından bu yana 34 bin 400 kişinin karantinadan çıktığını belirten Vali Erin, şu anda 2 bin 131 kişinin karantina altında tutulduğunu söyledi. Bu kişilerin 212'si ise yurt ve misafirhanelerde tutuluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER