Viranşehşir’de İlk Tekstil Fabrikasının Açılışı Yapıldı

Viranşehir’in ilk ve tek tekstil fabrikası olan Viran Giyim Sanayi (VGS) Tekstil fabrikasının açılışı yapıldı.

Viranşehşir’de İlk Tekstil Fabrikasının Açılışı Yapıldı

Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de açılan İlçenin ilk ve tek tekstil fabrikası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç.Dr.Halil Özşavlı,İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür Çelebi, İlçe Emniyet Müdürü Kılıç Aslan, Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Halil Peltek, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin, MHP İlçe Başkanı Yasin Haşimi, Hüda Par Viranşehir İlçe Başkanı Yakup Esmer, Viranşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Yazmacı, Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Viranşehir Şehit Aile ve Gaziler Derneği Başkanı Seyyit Mücahit Seyyid,İlçe Tarım Müdürü Sıraç Yolcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yağan,Hastane Başhekimi Dr.İlhan Erkan, Daire ve Kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış programı, Aziz şehitler ile Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem’de hayatını kaybedenler için bir dakikalık sayğı duruşu ve akabinde okunan istiklal marşı ile başladı.

Açılışta birer konuşma yapan Viran Giyim Sanayi (VGS) Tekstil Fabrikası yönetim kurulu başkanı İbrahim Dikilitaş ve Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Halil Peltek, Fabrikanın Viranşehir’de yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci,İlçenin en büyük sorunlarının başında işsizliğin geldiğine dikkat çekerek, açılan Fabrikanın İlçenin kanayan yarası olan işsizliğe büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Fabrikanın açılmasında büyük emekleri olan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Halil Peltek ve Viran Giyim Sanayi (VGS) Tekstil Fabrikası yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Başkan Ekinci, en büyük hedeflerinin bu ve buna benzer fabrika sayıları artırılarak ve istihdam alanları yaratarak, işsizliği bitirmek olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Milletvekili Doç.Dr.Halil Özşavlı ise, İşsizliğin önlenmesine yönelik bu tür fabrika sayılarının artırılması gerektiğine vurgu yaparak, Devletin teşvik ve destekleri ile iş adamlarını İlçede yatırım yapmaya davet etti.

Açılışın kapanış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, emeği geçenlere teşekkür ederek, istihdama yönelik bu tür fabrika sayılarının artırılmasına ve Viranşehirlilerin bu hizmetlere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından fabrikanın açılmasında emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edildi.

Plaket takdiminden sonra Viran Giyim Sanayi (VGS) Tekstil Fabrikasının açılış kurdelesi kesilerek, hizmete açıldı.

Protokol üyeleri, yaklaşık 2 saat süren programın ardından Fabrikayı gezerek, yetkililerden bilgi aldı, işçilerle sohbet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER