HASTANE'DE DARP EDİLEN MESLEKTAŞLARI İÇİN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Siverek'te Devlet Hastanesinde görevli genel cerrah Uz. Dr. Mehmet Oduncu öğle saatlerinde poliklinikte hasta yakınları tarafından darp edildi.

HASTANE'DE DARP EDİLEN MESLEKTAŞLARI İÇİN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI
      Siverek'te Devlet Hastanesinde görevli genel cerrah Uz. Dr. Mehmet Oduncu öğle saatlerinde poliklinikte hasta yakınları tarafından darp edildi. Doktorun darp edildiği Siverek devlet hastanesinde görevli diğer doktorlar ve sağlık çalışanları acil servis dışında polikliniklere gitmeyerek olayı protesto etti.

       Devlet hastanesinde çalışanlar ve SES Siverek Temsilciliği ve SAĞLIK SEN Siverek Temsilciği hastane bahçesinde basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı sendika üyesi Serdar Hampolat yaptı. Yapılan basın açıklamasında şöyle denildi. Bu gün yine ilçemizde sağlık personeli bir arkadaşımız şiddete maruz kalmış ve darp edilmiştir. Genel cerrahi polikliniğinde hasta muayene eden Uz. Dr. Mehmet ODUNCU arkadaşımız, saat 12:15 öğlen yemeği saatinde olmasına hastalar mağdur olmasın diye muayenesine devam etmiş, buna rağmen bir hasta yakınının saldırısına maruz kalmıştır. Darp sonucu doktor arkadaşımızın yüzünde kesikler ve şişmeler oluşmuştur. Bu olayla ilgili adli süreç başlatılmış olduğunu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

       Bu olay nedeni ile bu saldırıya karşı tepki göstermek amacıyla hastanemizde acil hizmetleri dışında polikliniklerde hizmet verilmeyecektir. Vatandaşların bunu anlayışla karşılamasını bekliyoruz. Vuku bulan bu hadiseyi kınıyoruz. Konu ile ilgili başlatılan adli sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

       Yapılan basın açıklamasının ardından hastane bahçesinde bir süre alkışlı protesto eden sağlık çalışanları daha sonra sessizce dağıldı.



Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER