HDP'de Kongre Heyecanı

HDP'de Kongre Heyecanı...

HDP'de Kongre Heyecanı

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Siverek'te 1. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilenseçimde, eş başkanlığa Yıldız Alreşanlı ve Kamil Göktaş seçildi.

 

 

HDP, Siverek ilçesinde 1.Olağan Kongresi'ni yaptı. İlçenin Esmerçayır mahallesinde bulunan özel bir düğün salonunda yapılan kongreye, HDP PM üyeleri Macide Erkmen, GülayKoca ve Abdurrahman Doğar, Siverek DBP ilçe başkanı İbrahim Halil Ayyıldız,Siverek baro avukatları, Siverek Azadi İnisiyatifi, Siverekli STK veDerneklerin ve yanı sıra DBP il ve ilçe örgütü yöneticileri ile çok sayıdavatandaş katıldı.

 

 

 

Siverek HDP 1.Olağankongresinde tek listeyle seçilen Kamil Göktaş yaptığı açıklamada; insanlıktarihi bir mücadeleler tarihidir. Farklı ve tarihsel evrelerde ve düzeylerdecereyan eden mücadelelerin en önemli evrensel ortaklıkları eşitlik özgürlük veadalet arayışı olmuştur. Büyük altüst oluşların kaynağında bu idealler olduğugibi sınıflı toplumların tümüne damgasını vuran mücadelelerin esasında dabunlar bulunur.

 

Bugün bu müdahaleler sürüyor.Bugünün dünyasında, toplumların ırkçı, milliyetçi, militer, cinsiyetçi,muhafazakâr ve piyasacı güçlere teslim olmasına karşı durmak, bu güçlere karşıgeniş bir toplumsal desteğe dayanarak mücadele etmek büyük önem taşıyor.İnsanın insana kulluk etmediği, baskının ve sömürünün olmadığı, savaşlarınyaşanmadığı, ezen ve ezilen ilişkisinin son bulduğu, tüm insanlığın dil. din,ırk, renk, cinsiyet farkı olmaksızın, yaşamın her alanında eşit, özgür, insancave adil yaşadığı bir dünya bugün de bir özlem olarak varlığını sürdürüyor.İnsanlık tarihinde sağlanan gelişim ve elde edilen kazanımlar da bu özlemin boşbir hayal olmadığını gösteriyor.

 

Bugün dünyada hâkim olankapitalist emperyalist sistem, toplumsal yaşamda büyük tahribatlar yaratıpinsanı yalnızlaştırıyor; bireyi kendi emeğine kimliğine, topluma ve doğayayabancılaştırıyor. İşte egemenlerin toplumsal birliktelik anlamına gelen hertürlü örgütlülüğü etkisizleştirme ve dağıtma çabasına karşı, ortak mücadele vedayanışma ruhunu yeniden kurmak iktidarlara ve sisteme karşı direnişin enönemli adımıdır.

 

 

Egemenlere karşı verilenmücadeleleri birleştirmenin, ezilen ve sömürülenlerin birbirlerine karşıkullanılmasının önüne geçeceğini biliyoruz. Sorunlarımızın birbiriyle ilişkiliolduğunun bilincindeyiz. Birimizin haksızlık yaşadığı bir yerde, hiçbirimizin özgürve eşit olmayacağının farkındayız.

 

İşte Partimize ilham veren,insanlığın bu evrensel ve yerel mücadeleleri ve edinilen deneyimlerdir. Emeğinve ezilenlerin kurtuluşu için; özgürlük, barış ve adalet için mücadele edengüçlerin birliğinden oluşan Partimiz, insanlığın sınıfsız, sınırsız vesömürüsüz bir dünyaya ulaşacağına İnanır. Üzerinde yaşadığımız ve tüm sömürüaygıtıyla birlikte, inkârın, baskının, asimilasyonun egemen olduğu topraklardaise emek mücadelesinin önündeki tüm engellerin kaldırıldığı, halkların veinançların özgür olduğu, kadın erkek eşitliğinin yaşandığı demokratik bir halkiktidarını hedefler. "Etnik kimlik, kültürü, dili ve diniyle tek tip Türkmilleti" dayatmalarına karşı çoğul, farklılıkların eşit ve gönüllüberaberliğine dayalı bir toplumsal yaşamı; özgürlükçü ve demokratik bir Türkiyehedefini savunur.

 

Partimiz, yoksulluğun vesefaletin olmadığı, adaletin, eşitliğin ve özgürlüğün yaşam bulduğu, bütünsorunların serbestçe tartışıldığı, kimsenin inançsal ve etnik kimliğini gizlemediği,kimseye bu tür kimliklerin zorla dayatılmadığı, tarihiyle ve bütün komşularıylabarışık, özgür ve demokratik bir ülke hedefinin güncelliğini tespit ederek;emek, etnik ve dini kimlikler, kadın cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği, çevreve doğal kaynaklar konusunda her tür ayrımcılık ve sömürüye karşı olan herbirey ve örgütün, halkın kendi demokratik yönetimini kurmasını sağlamak üzerebir araya gelmesini hedefler.

 

Partimiz, her ulustan, herdilden, kültürden ve inançtan Türkiye işçi sınıfının, emekçilerin, üreticiköylülerin, küçük esnafın, emeklilerin, kadınların, gençlerin, aydınların,sanatçıların, lgbt bireylerin, engellilerin, ezilen ve sömürülen tüm halklarıngüçlerinin arzuladığı amaca varmak üzere güçlerini birleştirdikleri vedemokratik halk iktidarına yönetimine yürüyenlerin partisidir dedi.

 

Konuşmalardan sonra yapılanoylamada seçime tek listeyle giren Yıldız Alreşanlı ve Kamil Göktaş oylamayakatılan 36 delegenin oyunu alarak HDP Siverek eş başkanları seçildi.

 

HDP SİVEREK 1.OLAĞAN KONGRESİNDEYÖNETİM LİSTESİ

 

EŞ BAŞKANLAR:

Yıldız ALREŞANLI
Kamil  GÖKTAŞ

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ:

Mustafa GEYİK
Cemil HANÇER
Osman SEVDALI
Hizan Nur BUCAK
Ferhat KALENDER
Şiyar Sadık MİRAN
Sevgi GÜNGEN
Mustafa BALAN
Zekiye KALPER
Mehmet Ali AKBULUT
Ferdi YAŞAR

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER:

Kadriye KALAK
Gazi AYATA
Mehmet ÖKTEN
Levent YATÇIN
Bayram BARDAKÇI
Bahri AYTEKİN

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER