HDP'den Diyarbakır Protestosu

HDP'den Diyarbakır Protestosu

HDP'den Diyarbakır Protestosu

ŞANLIURFA'nınSiverek İlçesi'nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve demokratik BölgelerPartisi (DBP) ilçe örgütü Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanlarınıngözaltına alınmasını protesto etti.


İlçe'nin kanlı kuyu meydanında toplananyaklaşık 200 kişilik partili basın açıklamasını yaparak slogan attı.  Kalabalık adına basın açıklamasını DBP ilçeEş başkanı İbrahim Ayyıldız yaptı. 


Ayyıldız, "Kürdistan'ın tüm parçalarıegemenler tarafından büyük bir imha saldırısıyla karşı karşıyadır. Kürt halkınadayatılan katliam ve inkârın öncüsü AKP hükümetidir ve geliştirilen saldırıplanının esas hedefi Türkiye'deki Kürt halkının yaşadığı bölgelerdir. Diyarbakırbüyükşehir belediyesine yönelik operasyonda belediye eş başkanları GültenKışanak ve Fırat Anlı gözaltına alınmıştır. Belediye avukatlar olmadanpolislerce aranmıştır, halkın belediyeye yönelik bu uygulamayı protesto etmesişiddet uygulanarak engellenmektedir. İnternet yayınları Kürt illerindekesilmiştir bizler halkımızın seçtiği belediye başkanlarımıza milletvekillerimizeyöneticilerimize yönelik bu siyasi soykırım operasyonlarını kabul etmiyoruzmeşhur direniş hakkımızı kullanacağız AKP iktidarına çağrımızdırkaybediyorsunuz bu uygulamalarınız sizi bitirecekti kazanan direnen halklarolacaktır" dedi.

Grup dahasonra sloganlar eşliğinde alandan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER