HDP'li Baydemir İşsizlik Ödeneği Kesilen Gazetecileri Sordu

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeni ile İşsizlik Ödeneği kesilen Gazetecilerin için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması için TBMM'ye soru önergesi verdi.

HDP'li Baydemir İşsizlik Ödeneği Kesilen Gazetecileri Sordu
HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeni ile İşsizlik Ödeneği kesilen Gazetecilerin için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması için TBMM'ye soru önergesi verdi. 

Yapılan açıklamada; Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından Anayasa'nın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.


OHAL sonrası ilan edilen 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 177 medya kuruluşu kapatılmış, bu medya kuruluşlarında çalışan 900 basın emekçisi de işsiz kalmıştır. İşsiz kalan basın emekçileri, işsizlik ödeneği almak için İŞKUR'a başvuruda bulunmuş, başvuruları olumlu sonuçlananların ödenekleri ödenmeye başlamıştır. Ancak, basın emekçileri ödeneklerinin sadece iki ay süre ile alabilmiş, İŞKUR'dan kendilerine gelen telefon mesajıyla ödeneklerinin kesildiğini öğrenmişlerdir. Ayrıca basın emekçilerine iki ay süre ile ödenen ödenek, faizi ile birlikte geri istenmiştir. Gerekçe "Ödenek başvurularında güncelleme yapıldığı" şeklinde beyan edilmiştir.

Bu gerekçelerle;

- İşsizlik ödeneği başvurusu kabul edilen basın emekçilerin, SGK tarafından işten çıkış nedeni ve çıkış tarihlerinin değiştirilmesinin nedeni nedir?

- Başvuruları kabul edilen ve iki ay boyunca işsizlik ödeneği verilen basın emekçilerinin ödeneklerinin kesilmesinin sebebi nedir?

- Kendilerine alternatif çalışma alanı yaratılmamış olan basın emekçilerinden, iki ay ödenen ödeneğin faizi ile geri istenmesini nasıl açıklamaktasınız?

- Basın emekçilerinin işsiz kalmalarının sebebi, çalıştıkları kurumların KHK ile kapatılmasıdır. Buna rağmen, basın emekçilerinin, KHK ile işten çıkarılmış gibi gösterilmesinin, basın emekçilerinin cezalandırılması olduğunu düşünüyor musunuz?

- Çalışma yaşamında tanınan hakların, KHK'lar gerekçe gösterilerek hiçe sayıldığını düşünüyor musunuz? 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER