HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Siverek'te

Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Siverek'te gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'daki saldırıyı lanetleyerek, saldırının asıl azmettiricisinin Emperyalizm olduğuna dikkat çekti

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Siverek'te
Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, İstanbul'daki saldırı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, saldırının tetikçisi kim olursa olsun, asıl azmettirici gücün emperyalizm olduğuna dikkat çekti.

Bir dizi görüşme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Siverek'e gelen Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, ilçede görev yapan basın mensupları kahvaltıda bir araya geldi.

"Asıl azmettirici güç emperyalizmdir"

İstanbul'daki saldırıyı kınadıklarını belirten Yavuz, "İstanbul'da dün geceki terör saldırısının tetikçiliğini kim yaparsa yapsın, bunun arkasındaki güç, her fırsatta Türkiye'nin karışacağını söyleyen, buradaki vatandaşlarını, konsolosluk görevlilerini, Türkiye'de iç karışıklık meydana gelecek diye uyaran emperyalist güçlerdir. Tetikçinin dini, milliyeti, aidiyeti ne olursa olsun, asıl azmettirici güç emperyalizmdir. Bizlerde bu tetikçinin kendisini, dini, milliyeti, aidiyeti ne olursa olsun, hiçbir ayrım gözetmeksizin, bu katliamı gerçekleştirdiği için lanetliyoruz. HÜDA-PAR olarak hiçbir insanın tercih ettiği yaşam biçimi itibarıyla ya da günahı sebebiyle öldürülmeyi hak etmediğini, insanların tercih ettikleri yaşam sebebiyle ceza veya mükâfat verecek olanın Allah olduğunu, bununda ahirette gerçekleşeceğini inanıyoruz"

"Atılan imzaları doğru adım olarak değerlendiriyoruz"

Suriye'de 6 yıldan beri süren iç savaşın Moskova'daki üçlü görüşmelerin ardından ateşkes ile neticelenmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Yavuz, " HÜDA-PAR olarak 6 senedir her fırsatta bu meselenin askeri yollarla çözülemeyeceğini, meselenin siyasi görüşmelerle çözüleceğini söylüyorduk. Bu üçlü görüşmede her 3 ülkenin dış işleri bakanı da HÜDA-PAR'ın kurduğu cümlelerle meselenin askeri yollarla çözülemeyeceğini, meselenin siyasi yollarla çözülebileceğini belirtmişlerdir. Gönül isterdi ki bu gerçeğin görülebilmesi için 1 milyona yakın insan hayatını kaybetmeseydi. 10 milyonu aşkın insan yerinden yurdundan ayrılmış olmasaydı. Halep en kaz haline gelip, harap olmasaydı. Gönül isterdi ki İslam coğrafyasındaki zenginlik kaynaklarımız olan farklılıklarımız düşmanlığa dönüşmeseydi. Gelinen aşamada daha fazla mağduriyetin yaşanmaması, mevcut mağduriyetlerin ve zulümlerin üçe, beşe, ona katlanmaması için atılan imzaları doğru adım olarak değerlendiriyoruz"

"Suriye'de bağımsız seçimler yapılmalı"

Suriye'deki ateşkesin ardından siyasi çözüme geçilmesi gerektiğini belirten Yavuz, "Ateşkesin bütün ülke geneline yayılması için her üç ülkenin garantör olarak BM'nin ilgili 2254 sayılı kararını da göz önünde bulundurarak bu siyasi iradelerini devam ettirmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Ateşkesin ülke geneline yayılmasının ardından siyasi çözüme geçilmesini, 6 ay içerisinde bütün kesimleri kuşatacak bir hükümetin kurulmasını daha sonrada BM denetim ve gözetiminde bağımsız seçimlerin yapılması için bir sürecin başlatılması gerektiğini bizlerde düşünüyor ve kabul ediyoruz"

Yavuz, basın mensupları ile görüşmesinde, TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülen Anayasa değişikliği ve ülke gündemi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Y
avuz basın mensupları ile görüşmesinin ardından ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile bir araya geleceği öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER