Kamuoyuna

Geçtiğimiz günlerde Siverek Belediyesi tarafından İlçenin Güney Mahallesinde bulunan Atiye Okay parkına konulan oyun konsolları sitemizin editörü ve aynı zamanda DHA Muhabiri olan Mehmet Sezgin tarafından haberleştirilmiştir.

Kamuoyuna
      Geçtiğimiz günlerde Siverek Belediyesi tarafından İlçenin Güney Mahallesinde bulunan Atiye Okay parkına konulan oyun konsolları sitemizin editörü ve aynı zamanda DHA Muhabiri olan Mehmet Sezgin tarafından haberleştirilmiştir.

        Söz konusu haberde ''Siverek'te Atiye Okay Parkına Kurulan Konsollara Çocuklar Akın Etti'' başlığı üzerinde durmamıza rağmen ancak akşam SHOW TV Ana haber bülteninde ''Siverek'te İlk Park'' haberi başlığı ile verilmesi Siverekliler tarafından rencide olarak karşılanmış ve olay tamamen gazeteci arkadaşımız Mehmet Sezgin'e maal edilerek sosyal medya da adeta linç kampanyasına dönüşmüştür. Söz konusu haberin ham haber metnini sizlerle paylaşıyoruz: ''ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde ofis mahallesinde bulunan Öğretmen Atiye Okay parkında kurulan yeni oyun grubunu gören çocuklar parka akın etti.  Onlarca çocuk aynı anda oyuncaklara binmek için birbirileri ile yarıştı. Mahallede bulunan parkta ilk kez kurulan ve ilçedeki diğer parklarda bulunan oyuncak grubunun en büyüğü olan kaykaylardan kaymak için yarışan çocukların heyecanı görenleri şaşırttı. İlk kez mahallelerindeki parkta oyun gurubunun kurulan çocuklar oyuncaklarla çok eğlendiklerini belirtti'' denilmiştir. 

         Söz konusu haberin yazılı medya da bir kısım sitelerde linkler aşağıda paylaşılmış olup, konu tamamen Show TV'nin kurguladığı farklı bir haber halini almıştır. 


Siverek'te Gazetecilik etik kuralları çerçevesinde hareket ederken, Siverek'in markası ve itibarını düşünen gazeteciler olarak bu olayı tasnif etmediğimiz gibi Gazeteci arkadaşımızı haksız ve bilinçsiz bir şekilde eleştiren okurlarımızı aydınlatmak amaçlı böyle bir açıklama yapma gereği duyulmuştur. 

Kamuoyuna Saygılarla 


//www.haberler.com/siverekli-cocuklar-parka-kurulan-oyuncaklara-akin-6884603-haberi/

//www.haber3.com/siverekli-cocuklar-parka-kurulan-oyuncaklara-akin-etti-3149020h.htm

//www.guneydogutv.com/siverekli-cocuklar-parka-kurulan-oyuncaklara-akin-etti-haberi-21148.html

//www.haber48.com.tr/haber/sivereklicocuklarparkakurulanoyuncaklaraakinetti-62614.html

//www.urfadabugun.com/haber/87303/siverekli-cocuklar-parka-kurulan-oyuncaklara-akin-etti.html


Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER