Göbeklitepe'de defile düzenlenecek

Göbeklitepe'deki dikili taşlar üzerindeki hayvan figürlerinden yola çıkılarak tasarlanacak 30 kıyafet, düzenlenecek defileyle beğeniye sunulacak.

Göbeklitepe'de defile düzenlenecek
UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe'de bulunan dikili taşların üzerindeki hayvan figürlerinden yola çıkılarak tasarlanacak kıyafetler, düzenlenecek kültür defilesinde sergilenecek.

Şehri Medeniyet Kültür Projesi yürütücüsü Savaş Uğurlu,  yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Göbeklitepe'de 17 Nisan 2019'da büyük bir organizasyon gerçekleştireceklerini söyledi.

Uğurlu, tarihi ören yerinin dünyaya tanıtılmasına katkıda bulunmak istediklerini dile getirerek, Göbeklitepe'deki taşlarda bulunan hayvan figürlerinden esinlenerek dev bir defile hazırladıklarını bildirdi.
Tasarımcı Aylin Yılmaz'ın 30 ayrı hayvan figürünü kullanarak tasarladığı giysilerin yer alacağı defilede 30 mankenin görev yapacağını ifade eden Uğurlu, Göbeklitepe'yi modayla buluşturacak olmanın heyecanını yaşadıklarına ifade etti.

Uğurlu, "Ören yerinde bulunan hayvan figürlerinin tamamını özel bir gayretle modayla buluşturacağız. Göbeklitepe'de sslan, yılan, kertenkele ve birçok ilginç figür var. modellerin üzerinde özveriyle çalışıp tek tek kullanacağız. Dönemin kıyafetlerini giyilebilir duruma getireceğiz. Günümüze uyarlayınca bunu birçok insanın da giymeye başlayacağını düşünüyoruz. Biz bunu tanıtmak ve modayla bütünleştirmek istedik. Modayla bütünleşince de bu kıyafetler yurt dışından gelenlerin de ilgisini çekecek ve iyice giyilebilir bir hal alacaktır." diye konuştu.


AJANS URFA
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER