Göbeklitepe'yi gez ama görme

Üst çatı ile ilgili eksikliklerin giderilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında Göbeklitepe'nin ziyarete açık olacağı duyuruldu.

Göbeklitepe'yi gez ama görme

UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne alınan Göbeklitepe'de tadilat çalışmaları traji komik bir duruma sahne oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışma kapsamında, tapınakların bulunduğu 1 No'lu bölümün ana membranın yenisi ile değiştirilmesi ve gerekli onarımların yapılması için Bakanlık Göbeklitepe'de güvenlik zafiyetinin yaşanmaması için kapatılması kararını verdi. Buna göre ören yeri 08-19 Ekim tarihleri arasında 12 günlüğüne ziyaretlere kapalı olacağı duyuruldu. Ancak gelen tepkiler üzerine kapatma kararından vazgeçildi.

Dün başlayan çalışmalarda ören yeri ziyarete açık bırakıldı ancak tarihi alanın çalışmalardan zarar görmemesi için üstü tamamen yeşil bir ağ ile örtüldü.

Böylece geriye ziyaretçilerin gezebileceği platform kalırken, görebilecekleri ise sadece yeşil ağ olacak. 

AJANS URFA 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2018, 13:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yasar ipekli
Yasar ipekli - 6 yıl Önce

Sanki sehrin kendi icindeki yolar yapilmista bu iki yil oldu koy yolarimi yapilacam Allah askina güldürmeyin beni valla önce sehir ic merkezlerini yapinda diyer yilar kendiliginden zaten mecburu yapacaklar ancak oy kulanlamalar yaklastimi biraz calismalar olur oy kulandiktan sonra sn kimsinki taniyan olur bu bizin devletin halidir normal guruyorum diyarbakir bulumune gidiyorsun yol kaymak gibi bide hilvana yetistikten sonra yol kaymak ama siverek ge geldinmi yol yol deyilki resmen arabalari ölüme cekiyor insanlari hata gecen petrolun orda kaza meyfana gelir iki kisi ölür bile siz siz olun dogru olun dogruluk yolundan cikmayin rabim sonumuzu hayir etsin amin

SIRADAKİ HABER